CD

CDR
LAX1245
Placing suggestion
90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Classification flamande de la musique)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible 0 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De titel doet vermoeden dat het hier gaat om liedjes voor kleine kinderen. Dat is niet zo. Liedje 1 is een introductieliedje over Muis, maar er wordt aan Muis verder niet gerefereerd. De liedjes 2, 3, 4, 5 en 10 zijn liedjes voor jonge kinderen van 5 tot 7. De andere liedjes zijn voor kinderen vanaf 8 tot en met 11 jaar. Alle liedjes hebben wel iets in meer of mindere mate te maken met tellen. De liedjse 5 en 11 zijn medleys van bekende oude Nederlandse liedjes zoals Er zaten zeven kikkertjes, De mosselman, ‘k Zag twee beren. De overige liedjes hebben een vlotte melodie en zullen de kinderen wel aanspreken. Er wordt duidelijk gezongen, zodat de teksten goed te verstaan zijn. De ondertitel De leerzaamste liedjes komt niet tot zijn recht.