Livre
Néerlandais

Jobmarketing 2.0 : werk vinden : zo pak je het aan

Aaltje Vincent (auteur)

Jobmarketing 2.0 : werk vinden : zo pak je het aan

Wachten tot er nieuw werk komt is geen optie. Je kunt het heft in eigen hand nemen en gaan 'jobmarketen'. Want zo vind je sneller en actiever de baan die je wilt. Aan de hand van theorie, invuloefeningen, voorbeelden en samenvattingen legt Aaltje Vincent helder uit hoe je anno nu het beste kan zoeken naar de baan die jij wenst.
Sujet
Solliciteren
Titre
Jobmarketing 2.0 : werk vinden : zo pak je het aan
Auteur
Aaltje Vincent
Langue
Néerlandais
Édition
12de geactualiseerde dr.
Éditeur
Houten: Spectrum, 2012
230 p.
ISBN
9789000315055 (paperback)
Placing suggestion
499.6 (SISO) Solliciteren ; Solliciteren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Jobmarketing 2.0 legt de Nederlandse auteur Aaltje Vincent uit hoe een sollicitant zich kan ‘verkopen’ op de arbeidsmarkt. Ze omschrijft het sollicitatieproces als een marketingplan met de werkzoekende als product die zich wil positioneren op de arbeidsmarkt. De aanpak kent een gelijklopend proces als dat van een product dat een marktsegment wil veroveren. Voorbereidend werk is cruciaal voor de werkzoekende: ken jezelf en weet wat je te bieden hebt. Volgende stap is aan zo veel mogelijk mensen kenbaar maken dat er een nieuwe potentiële werknemer of collega op de markt is. De auteur legt de nadruk op het belang van iemands netwerk. Ieder contact maakt deel uit van dat netwerk: (ex-)collega’s, leden van de sportvereniging, de buurman, de dagbladhandelaar waar je de krant gaat halen. Vanuit haar eigen werkervaring als loopbaancoach wijst de auteur op het belang van sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter en geeft doorheen het boek een scala aan bruikbare tips o…Lire la suite
Een boek voor mensen die werk willen vinden. Jobmarketing is een stapsgewijs traject voor het omgaan met je eigen arbeidsmarkt. De schrijfster bedoelt daarmee dat je je eigen arbeidsmarkt creëert in plaats van af te wachten of er een vacature in de krant komt, dat je netwerkt en dat je van solliciteren je werk maakt. Het boek geeft veel praktische tips over bijvoorbeeld het schrijven van een sollicitatiebrief en curriculum vitae en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Het ondersteunt de lezer om een persoonlijk arbeidsmarktplan te maken, een goed cv te schrijven en te netwerken. Verder bevat het boek diverse invuloefeningen en is het heel concreet geschreven. De auteur is jobmarketeer met ervaring in loopbaanadvies en management development. Deze nieuwe druk is geactualiseerd; onder meer wordt meer aandacht besteed aan social media.