Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Omdat een jonge, ongehuwde moeder vindt dat de Londense politie te weinig doet om haar vermiste baby op te sporen, gaat ze zelf op onderzoek uit en wordt daarbij bijgestaan door een oud-politieman.
Titre
Emma's baby
Auteur
Abbie Taylor
Traducteur
Annemarie Verbeek
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Emma's baby
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
288 p.
ISBN
9789044322651 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dat een jonge arts, die haar tijd verdeelt tussen Dublin en Londen, met een chicklitthriller debuteert is verrassend, gezien het genre. Dat haar stijl zo armzalig is, haar dialogen en haar beelden, "als een koel drankje in de woestijn dat je niet in je keel voelde", eerder meelijwekkend zijn, is verontrustend voor de opleiding van Angelsaksische medici. Na ongeveer honderd bladzijden ontdek je waarom Emma's baby werd ontvoerd, maar moet je als lezer nog dubbel zoveel woorden blijven slikken en het onsympathieke hoofdpersonage begeleiden naar het obligate happy end.

In Emma's baby is Emma een jonge, arme, alleenstaande moeder die eenzaam verkommert in een bijstandsflat in de grote stad. Zonder baan en levend van een uitkering, beseft ze dat ze een belasting voor de gemeenschap en het sociale netwerk vormt, maar doet ze ook niets om haar situatie te verbeteren. De vader van haar kind, met wie ze een korte relatie had, is voor de geboorte verdwenen en nu leeft ze alleen nog…Lire la suite
Emma is een alleenstaande moeder met een baby van dertien maanden; ze leeft geïsoleerd. Op een dag raakt ze haar kind kwijt als ze het even uit het oog verliest. Ze is radeloos en wantrouwend tegenover de politie, de in haar ogen te weinig doet. Dan denkt ze haar kind te herkennen op camera-opnames van een vliegveld. Heeft Emma gelijk of is ze niet helemaal in orde? Met vaart geschreven thriller. De plot is nogal aangedikt en af en toe sentimenteel; de ontknoping is ook wat teleurstellend. Toch is deze debuutroman van een arts als geheel onderhoudend. Paperback, kleine druk.

À propos de Abbie Taylor

Abbie Taylor, née le 3 septembre 1993 à Sheffield, est une coureuse cycliste britannique, spécialiste du BMX.

Biographie

Originaire d'Angleterre, Abbie Taylor est issue d'une famille pratiquant le BMX. Elle commence à courir à l'âge de six ans. En 2011, elle remporte la médaille d'argent aux mondiaux juniors.

Elle représente la Grande-Bretagne en Coupe du monde de BMX entre 2010 et 2016. Elle termine troisième de la manche d'Abbotsford en 2012 et figure en tant que remplaçante pour l'équipe de Grande-Bretagne aux Jeux olympiques d'été de 2012,.

En 2014, elle devient championne de Grande-Bretagne de BMX. Elle arrête sa carrière à l'issue de la saison 2016.

Palmarès en BMX

En lire plus sur Wikipedia