Livre
Néerlandais

Het jaar van het paaskonijn

Aby Hartog (auteur)

Het jaar van het paaskonijn

Public cible:
3-5 ans et plus
Het paaskonijn denkt het allemaal beter en leuker te doen dan de paashaas. Dit jaar neemt hij het werk van de paashaas over. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Het jaar van het paaskonijn
Auteur
Aby Hartog
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Zirkoon, © 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-5247-377-3 (hardback) 9789052473772 (hardback)
Placing suggestion
Pasen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een leuk boekje over een klein grijzig konijntje met korte oortjes dat aast op het baantje van de grote, lichtbruine en langlepelige paashaas. Het konijntje vindt de tijd voor verandering gekomen en is ervan overtuigd dat het voor een beter paasfeest kan zorgen dan de paashaas met zijn eeuwige eieren. Maar het eierpakhuis met kauwgomballen volstouwen, is buiten de muis gerekend: die vindt kauwgomballen geen bruikbaar paasidee: je kan ze niet bakken of koken, ze zijn slecht voor je tanden en ze kleven vast in je vacht. Het konijn geeft de muis de kauwgomballen dan maar cadeau en zal het toch met eieren proberen, maar dan wel met "eieren van schildpadden, slangen, krokodillen en nog veel meer dieren, zelfs van dieren die het paaskonijn niet kende, zoals het vogelbekdier en de fledderende tjiffel". Alles loopt fout af en het konijn ziet in dat het niets wordt zonder de paashaas.

Het verhaaltje is een bedekt pleidooi voor vakmanschap, samenwerking en erkenning van je eigen grenzen…Lire la suite
Het paaskonijn denkt het allemaal beter en leuker te doen dan de paashaas. Helaas valt het heel erg tegen en moet de paashaas alsnog aan de slag. Humoristisch verhaal over Pasen waarin het konijn kiest voor kauwgomballen in plaats van eieren, maar daar op terugkomt als de muis hem waarschuwt voor het feit dat je kauwgom niet kunt koken of bakken. Klein, vierkant boekje met korte hoofdstukken; vlot taalgebruik. Op bijna elke pagina kleine, eenvoudige, prima bij het verhaal passende, pastelkleurige illustraties. Jammer dat de buitenkant van het boekje doet denken aan een prentenboekje voor de allerkleinsten terwijl het bedoeld is om voor te lezen aan 5-/6-jarigen en om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar. Leuk boekje over de paashaas/het paaskonijn.