Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een familie heeft moeite zich staande te houden door de zware depressies waaraan twee gezinsleden lijden.
Titre
Denk me weg
Auteur
Adam Haslett 1970-
Traducteur
Irving Pardoen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Imagine me gone
Éditeur
Amsterdam: Hollands Diep, © 2016
382 p.
ISBN
9789048830206 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De in Engeland opgegroeide Amerikaanse schrijver Adam Haslett schreef eerder de verhalenbundel 'Je bent geen vreemde hier' en de roman 'Union Atlantic', waarvoor hij nogal wat lof en prijzen ontving. Toch brak hij nooit echt door in Nederland. Zijn derde titel zou daar verandering in kunnen brengen, want het is een mooi, breed uitgesponnen familiedrama. Met een wisselend vertelperspectief (een voor een komen de familieleden voorbij) wordt het verhaal verteld, waarin vooral de hoogbegaafde zoon Michael centraal staat. We beginnen eind jaren zeventig, als Margaret en John trouwen en drie kinderen krijgen. John wordt echter al snel in een kliniek opgenomen omdat hij kampt met depressies. Als na zijn zelfmoord de familieleden langzamerhand uit elkaar groeien, beweegt ook de roman voorwaarts, tot we vijfentwintig jaar later zijn beland, waar we het gezin opnieuw aantreffen en lezen over de verschillende carrières die de kinderen hebben gemaakt. Dan spelen er vragen op als in welke mate dep…Lire la suite

À propos de Adam Haslett

Adam Haslett, né le 24 décembre 1970 à Port Chester, dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

Il grandit dans le Massachusetts et dans l'Oxfordshire, en Angleterre.

Il fait des études supérieures en littérature et en droit à l'université Yale, au Swarthmore College et au Iowa Writers' Workshop de l'université de l'Iowa.

Paru en 2010, son premier roman, L'Intrusion (Union Atlantic), reçoit la même année le prix Lambda Literary du meilleur roman gay.

Œuvres

Romans