DVD
Anglais
Advocaat Peter Sanderson, een nette, gescheiden, zenuwachtige workaholic, denkt via internet zijn soulmate ontmoet te hebben, maar zij blijkt een impulsieve, net uit de gevangenis ontsnapte vrouw, die zijn leven danig in de war stuurt
Titre
Bringing down the house
Directeur
Adam Shankman
Compositeur
Lalo Schifrin 1932-
Acteur
Steve Martin Queen Latifah
Langue
Anglais
Éditeur
Touchstone Home Entertainment, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2003
Durée
101 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
8711875969355

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 13 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse komedie uit 2003 van Adam Shankman met Steve Martin en Queen Latifah. Als advocaat Peter Sanderson, een nette, gescheiden, zenuwachtige workaholic, denkt via internet zijn soulmate ontmoet te hebben, blijkt zij een impulsieve vrouw die net uit de gevangenis is ontsnapt en die zijn leven danig in de war stuurt. De pers is wisselend in zijn mening. Remke de Lange (Trouw 21-8-'03): 'Natuurlijk zijn er leuke momenten. Maar genante clichés domineren: blanken zijn materialistisch, zwarten kunnen dansen. (...) Een belediging voor zwart én blank.' De Metro: 'Met de minuut wordt het leuker. Het contrast tussen de twee is zo groot en de vooroordelen tussen sommige blanken en zwarten zijn zo extreem dat het, hoe cru het soms ook is, enorm op de lachspieren werkt. Een film die je zeker moet zien.' De dvd bevat enkele leuke extra's.

À propos de Adam Shankman

CC-BY-SA-3.0 - Image by Romina Espinosa

Adam Shankman est un réalisateur, acteur et producteur américain né le 27 novembre 1964 à Los Angeles (Californie, États-Unis). Il est un ami très proche du couple Sarah Michelle Gellar et Freddie Prinze Jr.. C'est d'ailleurs lui qui les a unis lors de leur mariage en 2002 au Mexique.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1998 : Cosmo's Tale
  • 2001 : Un mariage trop parfait (The Wedding Planner)
  • 2002 : Le Temps d'un automne (A Walk to Remember)
  • 2002 : Monk ("Monk") (série télévisée)
  • 2003 : Splitsville (TV)
  • 2003 : Bronx à Bel Air (Bringing Down the House)
  • 2005 : Baby-Sittor (The Pacifier)
  • 2005 : Treize à la…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions