Livre
Néerlandais

Het circus komt !

Adèle Ciboul (auteur), Vanessa Hié (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over het circus verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Circussen
Titre
Het circus komt !
Auteur
Adèle Ciboul
Dessinateur
Vanessa Hié
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le cirque
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2003 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789076830131
Placing suggestion
797 (SISO) Circus (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit deeltje in de serie 'Kididoc' handelt over het circus. Er wordt een chronologisch verhaal verteld: het circus komt aan in een dorp en installeert zich, waarna de voorstelling begint en de verschillende acts (acrobaten, jongleurs, ruiters, dierentemmer en clowns) optreden. In het midden komt het gebruikelijke stripverhaal, 'een dag in het circus', over het zoontje van een acrobaat, en een meisje dat het circus bezoekt. Het informatiegehalte is ditmaal niet zo hoog, de nadruk ligt op het speelse, met vooral vele luikjes, een leuke draaibare schijf en manipuleerbare stukjes. De tekeningen zijn grappig, in een licht naïeve stijl. De verschillende facetten van het circus(leven) worden uitstekend toegelicht. Een minpuntje zijn de vele wilde dieren die in het boek figureren zodat mogelijks verkeerde verwachtingen gecreëerd worden. Steeds meer gemeentebesturen weigeren circussen met wilde dieren, en binnenkort zullen dergelijke circussen misschien een zaak van het verleden zijn. [Chris Bu…Lire la suite
In dit thematische boek over het circus komen verschillende onderwerpen aan bod. Aan de orde komen ondermeer de circustent, de verschillende circusartiesten en het leven achter de schermen. De bladzijdevullende en in vrolijke kleuren waterverf uitgevoerde illustraties hebben iets stripachtigs en zijn deels naïef realistisch en deels gefantaseerd. De tekst is verweven met de illustraties. Een prentenboek met verrassende elementen zoals uit- en opklapbare en schuifbare delen. Hierdoor is het boek ook tegelijkertijd wat kwetsbaar. De grote hoeveelheid informatie bevat hier en daar te moeilijke woorden (partituur, acrobaten, ballerina) voor de doelgroep. Een informatief boek dat (in klassenverband) ook als basis kan dienen voor een thema over het circus. Als kijkboek geschikt vanaf ca. 4 jaar.