Livre
Néerlandais

Basiscursus Nederlands voor buitenlanders. Oefenboek, 2

A.G. Sciarone (auteur), P.J. Meijer (auteur)

Basiscursus Nederlands voor buitenlanders. Oefenboek, 2

Dans la série:
Genre:
NT2
Oefenboek behorende bij het tweede deel van een methode waarbij het eerste deel opleidt tot niveau A1 en het tweede deel tot niveau A2.
Titre
Basiscursus Nederlands voor buitenlanders. Oefenboek, 2
Auteur
A.G. Sciarone P.J. Meijer
Langue
Néerlandais
Édition
2de opl., 2de herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Boom, 2018 | Autres éditions
177 p. : ill.
Note
Taalcursus Nederlands, raadpleging in het Nederlands, voor beginners (A2)
ISBN
9789089537010 (paperback)
Placing suggestion
Nederlands 838.5 (SISO) Nederlands ; Cursussen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Er bestaan al meerdere delen in deze reeks, zowel voor lagere als hogere niveaus dan dit deel, dat bestemd is voor beginners die overstappen van niveau 1 naar 2. Ook delen rond specifieke vaktaal (verpleging en metaalbewerking) sprongen eerder in het oog.

Dit oefenboek is een uitbreiding bij het tekstboek en kan daarvan niet losgekoppeld worden. Het tekstboek levert namelijk in 17 lessen de grondstof voor de praktische spreekoefeningen in dit oefenboek. Telkens worden twee soorten oefeningen geserveerd. De cursist start met een spreekoefening die cirkelt rond open vragen. Om daaraan deel te nemen, moet hij zich eerst de tekst uit het tekstboek eigen maken. Daarna volgt een gatentekst in de vorm van een dialoog, die de cursist zo goed mogelijk aanvult. Dit vormt de opstap naar een vrije conversatie, vertrekkend van een voorgevormde conversatie met sterke voorbeeldfunctie.

De teksten sluiten uitstekend aan bij de zogenaamde cp's, cruciale praktijksituaties, zoals die ook t…Lire la suite
Dit oefenboek, bestemd voor laagopgeleide anderstaligen, leidt op tot het inburgeringsexamen niveau A2. Het kan niet zonder het tekstboek* worden gebruikt. Kenmerkend voor de werkwijze van De Delftse Methode: eerst moet de student de tekst uit het tekstboek goed lezen aan de hand van de woordenlijst en op cd beluisteren. Dan pas doet hij de oefeningen uit het oefenboek om zo zijn spreekvaardigheid te vergroten. Er zijn twee soorten oefeningen: spreekoefeningen over het thema in de vorm van open vragen (geleide conversatie) en geprefabriceerde dialogen over het thema in de vorm van een gatentekst (een opstap naar vrije conversatie). Het is de bedoeling dat de student de ontbrekende woorden invult zonder in zijn tekstboek te spieken. De leerstof bevat cruciale praktijksituaties. Aan bod komt een zeventiental thema's: Ik woon in Nederland, Vlag en volkslied, Democratie, Moeten en mogen, Mannen en vrouwen, Immigratie en integratie, De uitkering, De wet, Wonen, Vrije tijd, Kleren, Verzeker…Lire la suite