Livre
Néerlandais

De versierde bezemsteel

Agatha Christie (auteur), Heleen De Bie-de Both (traducteur)
Poirot wordt door een vriendin te hulp geroepen nadat op een feestje dat zij bijwoonde, een meisje is vermoord.
Titre
De versierde bezemsteel
Auteur
Agatha Christie
Traducteur
Heleen De Bie-de Both
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hallowe'en party
Éditeur
[Amsterdam]: The House of Books, 2014 | Autres éditions
220 p.
ISBN
9789048822874 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 21 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De beroemde schrijfster Ariadne Oliver logeert bij een vriendin in een landelijk dorp, waar nog oude gebruiken in ere gehouden worden. Bij een kinderfeest horen steevast 'de vuurspuwende draak' en 'appels happen'. Het Halloween feest bij mrs. Drake eindigt echter dramatisch als er een meisje vermoord wordt. Mrs. Oliver vraagt haar vriend Hercule Poirot om de moordenaar te helpen zoeken. Met zijn aangeboren gedrevenheid neemt Poirot contact op met een gepensioneerde commissaris en start een onderzoek. Hij staat voor een moeilijke taak want de moord zou wel eens verband kunnen houden met een misdaad uit het verleden. Het meisje heeft immers aan al wie het horen wilde verteld dat ze ooit een moord heeft zien gebeuren maar pas later de waarheid ervan besefte.

Het verhaal speelt zich af in het landelijke 'Woodleigh Common. Het is een dorp waar iedereen alles weet van elkaar en waar de roddels in geen tijd de ronde doen. Dat geldt zowel over de meisjes die "niet meer zo goed bescherm…Lire la suite
Op een feest van teenagers in het Engelse dorp Woodleigh Common wordt het meisje Joyce Reynolds vermoord. Een kennis van Hercule Poirot, Adriadne Oliver, die op het feest aanwezig is, haalt hem erbij. Hij heeft weinig gegevens als hij zijn onderzoek begint. Hoewel er op het moment van de moord veel mensen in de buurt waren, heeft niemand iets gezien of gehoord, of het moest zijn dat Joyce in de loop van de avond had gezegd dat ze een tijd geleden een moord had zien plegen. Tijdens het onderzoek blijkt inderdaad dat iemand Joyce uit de weg geruimd heeft om haar te beletten mooie toekomstdromen van twee verliefde mensen, die op slinkse wijze aan geld gekomen zijn, te dwarsbomen. Het is een echte Agatha Christie met een woeste parktuin, een put, enkele villa's en een bekrompen dorpsgemeenschap waar iedereen iedereen denkt te kennen. De sfeertekening is goed. De plot is aardig, maar niet eenvoudig.

À propos de Agatha Christie

Agatha Christie, née Agatha Mary Clarissa Miller le 15 septembre 1890 à Torquay et morte le 12 janvier 1976 à Wallingford (Oxfordshire), est une femme de lettres britannique, auteur de nombreux romans policiers. Son nom est associé à celui de ses deux héros : Hercule Poirot, détective professionnel belge, et Miss Marple, détective amateur. On la surnomme « la reine du crime ». En effet, Agatha Christie est l'un des écrivains les plus importants et novateurs du genre policier. Elle a aussi écrit plusieurs romans, dont quelques histoires sentimentales, sous le pseudonyme de Mary Westmacott.

Agatha Christie fait partie des écrivains les plus connus au monde et elle est considérée comme l'auteur le plus lu de l'histoire chez les Anglo-Saxons,…En lire plus sur Wikipedia