Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een miljonair, die Miss Marple bij een vorig avontuur -beschreven in "Miss Marple met vakantie"- ontmoette, laat haar bij testament een grote geldsom na op voorwaarde dat ze een geheimzinnige opdracht uitvoert.
Titre
De wraakgodin
Auteur
Agatha Christie
Traducteur
Mariëlla Snel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nemesis
Éditeur
Sans lieu de publication: The House of Books, 2015 | Autres éditions
240 p.
ISBN
9789048822850 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 26 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Miss Marple heeft ooit tijdens een bezoek aan West-Indië kennis gemaakt met Mr. Rafiel en samen konden ze een moord voorkomen. In zijn testament vraagt hij nu haar inzet om een misdaad van jaren terug, waar zijn zoon bij betrokken was, te onderzoeken. De gegevens zijn vaag en komen schaars en schijnbaar toevallig aan het licht. Er zijn vreemde voorvallen, toevallige ontmoetingen, bedenkingen en gissingen. Miss Marple luistert aandachtig naar iedereen, stelt vragen en trekt conclusies.

Het verhaal komt moeizaam op gang. Miss Marple wordt een reis aangeboden langs de beroemde huizen en tuinen van Groot-Brittannie. Het is een reis van drie weken waarbij ze de medereizigers scherp in het oog houdt en ze verneemt dat op een bepaalde plaats ooit een meisje vermoord werd. Men fluistert zelfs dat het meisje vermoord werd door de zoon van Mr. Rafiel. Er begint iets te dagen over de opdracht waar Miss Marple voor staat. Eens dat het stramien gevormd is en je ook als lezer begrijpt waar h…Lire la suite
Een 'ouderwets gezellige' Christie, waarin vaak wordt teruggegrepen op 'Miss Marple met vakantie'*. Een van de personen uit dat boek laat Miss Marple bij testament een geheimzinnige opdracht na (om welke misdaad het gaat wordt niet vermeld) en een kaartje voor een bustour langs oude buitens. Ze moet zelf uitvinden wat de opdracht is. Miss Marple verdiept zich in de zaak en komt er achter dat het om een moord gaat. Kleine druk.

À propos de Agatha Christie

Agatha Christie, née Agatha Mary Clarissa Miller le 15 septembre 1890 à Torquay et morte le 12 janvier 1976 à Wallingford (Oxfordshire), est une femme de lettres britannique, auteur de nombreux romans policiers. Son nom est associé à celui de ses deux héros : Hercule Poirot, détective professionnel belge, et Miss Marple, détective amateur. On la surnomme « la reine du crime ». En effet, Agatha Christie est l'un des écrivains les plus importants et novateurs du genre policier. Elle a aussi écrit plusieurs romans, dont quelques histoires sentimentales, sous le pseudonyme de Mary Westmacott.

Agatha Christie fait partie des écrivains les plus connus au monde et elle est considérée comme l'auteur le plus lu de l'histoire chez les Anglo-Saxons,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions