Livre
Néerlandais
Miss Marple is de enige in een rustig dorp die het hoofd koel houdt nadat een jonge vrouw vermoord is gevonden in een villa.
Titre
Dood van een danseres
Auteur
Agatha Christie
Traducteur
S.F. Des Tombe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The body in the library
Éditeur
Sans lieu de publication: The House of Books, 2015 | Autres éditions
184 p.
ISBN
9789048824830 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op een ochtend worden Kolonel Bantry en zijn vrouw gewekt door de butler, die hen vertelt dat er een dode vrouw in de bibliotheek ligt. Het verbazende nieuws doet vlug de ronde. Agent Palk verwittigt zijn superieur, inspecteur Slack, en mevrouw Bantry belt haar vriendin miss Marple op, om het lijk even te bekijken. Met verve beschrijft Agatha Christie de chaotische toestand die ontstaat ten huize Bantry, waar het lijk van een jong meisje wordt aangetroffen in het midden van een rommelig vertrek, een wat irreëel tafereel.

We volgen het onderzoek van de eigenzinnige inspecteur Slack en de hoofdcommisaris kolonel Melchett, die maar niet begrijpen waarom mevrouw Bantry nu precies ook die oude miss Marple heeft uitgenodigd. Dat belet beide vrouwen helemaal niet om de zaak onder elkaar grondig te bespreken, commentaar te leveren en het geheel te vergelijken met andere gevallen.

Christie tekent alle medespelers ten voeten uit, met niet alleen aandacht voor hun uiterlijk maar …Lire la suite
In de bibliotheek van een Engels landhuis wordt het lijk van een jong meisje gevonden. Zij blijkt vermoord te zijn en de politie verdenkt een jonge acteur. Gelukkig is er nog Miss Marple, de oude vrijster in het dorp die haar sporen op het gebied der criminologie reeds verdiend heeft. Een spannend, goed geschreven verhaal van de Engelse misdaadauteur (1890-1976). Deel uit een serie met opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen. Kleine druk.

À propos de Agatha Christie

Agatha Christie, née Agatha Mary Clarissa Miller le 15 septembre 1890 à Torquay et morte le 12 janvier 1976 à Wallingford (Oxfordshire), est une femme de lettres britannique, auteur de nombreux romans policiers. Son nom est associé à celui de ses deux héros : Hercule Poirot, détective professionnel belge, et Miss Marple, détective amateur. On la surnomme « la reine du crime ». En effet, Agatha Christie est l'un des écrivains les plus importants et novateurs du genre policier. Elle a aussi écrit plusieurs romans, dont quelques histoires sentimentales, sous le pseudonyme de Mary Westmacott.

Agatha Christie fait partie des écrivains les plus connus au monde et elle est considérée comme l'auteur le plus lu de l'histoire chez les Anglo-Saxons,…En lire plus sur Wikipedia