En toen waren er nog maar ...

Autre titre Tien kleine negertjes

Agatha Christie (auteur)

En toen waren er nog maar ...

Autre titre Tien kleine negertjes

Tien personen zijn op mysterieuze wijze uitgenodigd voor een weekend op een afgelegen eiland.
Titre
En toen waren er nog maar ...
Autre titre
Tien kleine negertjes
Auteur
Agatha Christie
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
And then there were none ...
Édition
1
Éditeur
[Amstelveen]: Pantheon, 2014 | Autres éditions
187 p.
ISBN
9789048822591 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit alom gekende werk van Agatha Christie verscheen eerder onder de titel Tien kleine negertjes. In deze nieuwe uitgave gaat het over 'Tien kleine Krijgertjes' die één voor één uitgeteld worden tot er geen enkele meer overblijft.

Tien verschillende personen worden samengebracht in een afgelegen huis op het 'Krijgereiland' en hebben geen enkel contact met de buitenwereld. Ze krijgen hun gastheer niet te zien maar horen zich via een grammofoonplaat beschuldigd van een of andere misdaad. De gasten worden een voor een uitgeschakeld en algauw beseffen de overlevenden dat de moordenaar zich onder hen bevindt.

In een voorwoord vertelt Agatha Christie hoe het idee haar niet losliet en hoe moeilijk het was om tien mensen te laten sterven zonder de naam van de moordenaar prijs te geven. Ze is er wonderlijk goed in geslaagd. Zelfs al ken je het verhaal en heb je het toneelstuk gezien toch lees je het opnieuw even geboeid als de eerste keer maar ditmaal speurend naar een of a…Lire la suite
Tien mensen, allen met een niet zo fraai verleden, worden uitgenodigd door een onbekende gastheer om een paar dagen door te brengen in een huis op een verder onbewoond eiland. Eén voor één worden ze vermoord. Wie is de moordenaar? Christies reputatie berust bijna voornamelijk op werk dat stamt uit de periode waarin ze dit boek schreef. Het is dan ook een bijzonder knap geschreven mysterieverhaal. Het plot zit heel vernuftig in elkaar en door subtiele slimmigheidjes wordt de lezer tot het eind van het verhaal misleid. De personages komen redelijk geloofwaardig over en het verhaal bevat veel vlotte en overtuigende dialogen. Spannend, verbijsterend, dit is Christie op haar best. Voor een brede lezerskring. Kleine druk en ruime interlinie op grauw papier.

À propos de Agatha Christie

Agatha Christie, née Agatha Mary Clarissa Miller le 15 septembre 1890 à Torquay et morte le 12 janvier 1976 à Wallingford (Oxfordshire), est une femme de lettres britannique, auteur de nombreux romans policiers. Son nom est associé à celui de ses deux héros : Hercule Poirot, détective professionnel belge, et Miss Marple, détective amateur. On la surnomme « la reine du crime ». En effet, Agatha Christie est l'un des écrivains les plus importants et novateurs du genre policier. Elle a aussi écrit plusieurs romans, dont quelques histoires sentimentales, sous le pseudonyme de Mary Westmacott.

Agatha Christie fait partie des écrivains les plus connus au monde et elle est considérée comme l'auteur le plus lu de l'histoire chez les Anglo-Saxons,…En lire plus sur Wikipedia