Daisy
Néerlandais

Perceval en het geheim van de graal

Agave Kruijssen (auteur), Jeanne Van Malcot (narrateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De jonge held Perceval gaat naar het hof van koning Arthur om ridder te worden. Tijdens zijn zoektocht naar de graal raakt hij verstrikt in een web van avonturen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Perceval en het geheim van de graal
Auteur
Agave Kruijssen
Narrateur
Jeanne Van Malcot  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
9:26:00
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Perceval, een wat onbehouwen, jonge held uit Wales, meldt zich op een dag bij het hof van koning Arthur. Hij wil de koning graag helpen bij het vinden van de mysterieuze graal. Ook Arthurs neef, heer Walewein, is op zoek naar de graal. Perceval en Walewein raken bij hun zoektocht verward in een wirwar van avonturen. Beiden vinden de graal maar kunnen koning Arthur uiteindelijk niet opvolgen omdat ze niet van onbesproken gedrag zijn. De auteur heeft zich goed gedocumenteerd voor het schrijven van dit historische verhaal. Het zit vol met wetenswaardigheden over onder andere de ridders van de Ronde Tafel, en Lancelot en Walewein. Eenvoudige en toegankelijke stijl, maar door de vele uitgebreide beschrijvingen wordt de vaart uit het verhaal gehaald. Te traag wordt naar een climax toegewerkt die uiteindelijk onbevredigend is. Het verhaal is verlevendigd met tien kleine zwart-witte pentekeningen die weinig toevoegen. Op het blauwe omslag strijden twee ridders tegen elkaar. Vanaf ca. 10 jaar.

Perceval en het geheim van de graal

Rondetafelridder Lancelot is drie jaar geleden vertrokken uit Carlioen (Camelot) op zoek naar de graal. Koning Arthur is het wachten moe. Op een dag arriveert een onbehouwen jongen uit Wales. Hij wil tot ridder geslagen worden. Na de ridderslag trekt Perceval eropuit in zijn rode harnas. Hij verlost jonkvrouw Blancefleur en wordt ontvangen door de visserkoning. Hij ziet de graal in een stoet die voorbijtrekt; maar hij beseft het niet. Intussen beleeft Walewein, neef van de koning en dapperste ridder van de Ronde Tafel, menig avontuur op zijn paard Gringolet. Ook hij werd uitgezonden om de graal te zoeken. Walewein verlost liever belegerde jonkvrouwen en duelleert liever met vijandige ridders. Ook hij lijkt niet de ideale graalridder te zijn. Wellicht zal Galaät, zoon van Lancelot, de graalridder worden en de redder van het barre land. Tientallen personages bevolken dit verhaal. De hoofdspelers zijn Perceval en Walewein. Beurtelings worden hun avonturen verteld. Achterin vermeldt Agave…Lire la suite