Een alleenstaande moeder, die haar 17-jarige zoon nooit in contact heeft willen brengen met zijn vader, komt in de problemen als zij voor haar werk de door haar verzwegen vader ontmoet.
Titre
In het reine
Auteur
Agnès Martin-Lugand
Traducteur
Aniek Njiokiktjien Felice Portier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Une évidence
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2019
351 p.
ISBN
9789401611695 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Reine, de ik-figuur, woont in Rouen samen met haar zeventienjarige zoon Noé aan wie ze nooit verteld heeft wie zijn vader is. Voor haar werk als mede-eigenaar van een communicatiebureau moet ze voor een speciale opdracht naar Saint-Malo waar één van haar opdrachtgevers de verzwegen vader van Noé blijkt te zijn. Reine komt terecht in een onhoudbare situatie: een leven vol leugens moet plaats maken voor de waarheid. Noé kiest er vervolgens voor om afstand te nemen van zijn moeder. Reine en haar nieuwe vriend, Noé en zijn pas ontdekte vader, ze moeten zoeken naar een nieuw begin waarbij ook de zakenpartner van Reine een niet onaanzienlijke rol speelt. Een roman die langzaam start maar pakkend geschreven is en een goede verhaallijn heeft. Mooi wordt uitgewerkt hoe verkeerde keuzes met veel inspanning kunnen worden omgebogen om ‘in het reine’ te komen. De auteur, een Franse psychologe uit Rouen, debuteerde in 2013 met ‘Gelukkige mensen lezen en drinken koffie’. Inmiddels zijn er zeven roma…Lire la suite

À propos de Agnès Martin-Lugand

Agnès Martin-Lugand est une romancière française née en 1979 à Saint-Malo en Ille-et-Vilaine (Bretagne).

Biographie

Psychologue de formation, Agnès Martin-Lugand s'est tournée vers l'écriture et a publié un premier roman Les gens heureux lisent et boivent du café en auto-édition sur la plate-forme Kindle d'Amazon.com, le 25 décembre 2012.

Vite repérée par des blogueurs littéraires proches du milieu de l'auto-édition, elle est finalement publiée par les éditions Michel Lafon,.

En 2019, parait une adaptation de Les gens heureux lisent et boivent du café en roman graphique avec le concours de Véronique Grisseaux (scénariste) et de la dessinatrice Cécile Bidault, toujours chez l'éditeur Michel …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions