In 1997 werken de vrouwen van Slavno, een door de oorlog verwoest bergdorpje in Bosnie͏̈, aan een nieuwe toekomst. Wanneer twee Servische zakenmannen het dorp willen kopen, staan ze voor een moeilijke keuze
Titre
Snow / written and dir. by Aida Begic
Directeur
Aida Begic
Compositeur
Igor Camo
Acteur
Zana Marjanovic Jasna Ornela Bery Sadzida Setic Vesna Masic Emir Hadzihafizbegovic
Titre uniforme
Snijeg
Langue
Bosniaque
Éditeur
Cinema Delicatessen, 2011 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
100 min.
Note
Bosnisch gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789058499851
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De eerste lange speelfilm van de Bosnische regisseur Aida Begic speelt zich af in 1997, twee jaar na het einde van de Bosnische oorlog, in een verwoest bergdorp in Oost-Bosnië. Er wonen behalve één oude man alleen vrouwen en kinderen, die hun geliefden missen en proberen een nieuw bestaan op te bouwen. Wanneer twee Servische projectontwikkelaars het dorp willen kopen, staan de vrouwen voor een moeilijke keuze. Bor Beekman (Volkskrant 18-6-'09): '(...) Het ingetogen debuut is wat onevenwichtig en geconstrueerd in vorm, maar overtuigt als psychologische schets van een groep beschadigde vrouwen, die elkaar zowel helpen als belemmeren bij het verwerken van hun leed. (...)' Mariska Graveland (Filmkrant juni '09) prijst de mooie beelden, de open stijl en de scherpe observaties en concludeert: 'Het zijn dit soort subtiele scènes die van Snow zo'n mooi debuut maken.' Er zijn geen extra's.

À propos de Aida Begic

Aida Begic est une réalisatrice bosnienne, né le 9 mai 1976 à Sarajevo.

Biographie

Filmographie

  • 2001 : Première expérience de mort (Prvo smrtno iskustvo), c.m.
  • 2003 : Le Nord est devenu fou (Sjever je poludio), c.m.
  • 2008 : Premières Neiges (Snijeg)
  • 2009 : Mamac
  • 2011 : Do Not Forget Me Istanbul
  • 2012 : Djeca (Enfants de Sarajevo)
  • 2017 : Never Leave Me
  • 2022 : Balada

Liens externes