Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Als een jong meisje ontdekt dat ze de emoties van de bereider van eten kan proeven, zet dit haar hele wereld op z'n kop.
Titre
De smaak van droef en zoet
Auteur
Aimee Bender
Traducteur
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The particular sadness of lemon cake
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Artemis, 2012
293 p.
ISBN
9789047202752 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als de bijna negenjarige Rose een door haar moeder gebakken citroentaart krijgt voelt ze ‘een gat in het eten’, oftewel ze proeft de (verdrietige) gemoedstoestand van de bakster. Deze, heus niet altijd plezierige, eigenschap achtervolgt haar bij alle voedsel. Maar ze probeert er op advies van een goede vriend mee te leven en, als ze rond de twintig is, er zelfs professioneel gebruik van te maken. Een probleem in het gezin is haar ogenschijnlijk briljante broer, die niet met zijn genialiteit kan omgaan. Mede door de mooie, humoristische schrijftrant, vol ‘understatements’, en het originele onderwerp leest deze roman vlot weg. Het laat de lezer op een positieve manier zien hoe het onderbewuste een rol kan spelen. Van Aimee Bender (1969) verschenen al eerder goed ontvangen verhalen. Deze ontroerende, psychologische roman, in de trant van 'Alles telt' van Jordan en 'De eenzaamheid van de priemgetallen' van Giordano, kwam in Amerika direct (en terecht) op de NYTimes Bestsellerslijst en z…Lire la suite

À propos de Aimee Bender

Aimee Bender, née le 28 juin 1969 à Los Angeles en Californie, est une écrivaine américaine.

Biographie

Née dans une famille juive, elle fait des études supérieures et obtient un bachelor (licence) à l'université de Californie à San Diego, puis un Master of Fine Arts en écriture créative à l'université de Californie à Irvine.

Elle enseigne ensuite à l'université de Californie à Los Angeles et participe à l'atelier de théâtre à but non lucratif The Imagination Workshop, aidant des personnes mentalement déficientes à écrire, diriger et jouer leurs propres créations théâtrales Elle obtient ultérieurement un poste de professeur d'écriture créative à l'université de Californie du Sud.

Son œuvre littéraire est influencée par Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, les Frères Grimm et Anne Sexton.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions