Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Mijn knettergekke zus

Aksel Selmer (auteur)

Mijn knettergekke zus

Public cible:
9-11 ans et plus
Het zusje van Gyda is erg druk en verzint de gekste dingen; dat betekent dat iedereen goed op haar moet letten. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Mijn knettergekke zus
Auteur
Aksel Selmer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Gydas bok
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2000
79 p. : ill.
ISBN
90-209-4089-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Gyda, een meisje van 11 jaar, heeft een zusje van 8 dat geboren is met een hersenbeschadiging. Ze is druk, kan niet praten en snapt het verband tussen fout en straf niet. Daarom moet iedereen op haar letten. Als de ouders i.v.m. een ziekenhuisopname weg zijn, gaat Linda er vandoor. Dan blijkt dat ook de oudere, pesterige broer er alles voor over heeft om zijn zusje terug te vinden. Vanuit de hoofdpersoon wordt heel nuchter en duidelijk verteld hoe zwaar de belasting voor een gezin met een hyperkinetisch kind is. Iedereen heeft het er op z'n tijd moeilijk mee, maar omdat Linda zo vanzelfsprekend opgenomen en geaccepteerd wordt, komt het verhaal heel positief over. Door het eenvoudige, heldere taalgebruik en de korte zinnen leest het erg makkelijk. Ook de korte hoofdstukken en het duidelijke lettertype werken daaraan mee. Het hoofdstuk over het gedode konijntje zullen sommige kinderen eng vinden, maar ook hier wordt op de goede manier gerelativeerd. De zwartwitillustraties zijn somber e…Lire la suite

À propos de Aksel Selmer

Aksel Selmer (né le 15 mars 1958 à Molde) est un écrivain norvégien et un auteur de livre pour enfants.

Selmer travaille comme professeur. C'est un athlète qui a écrit plusieurs livres sur le cyclisme. En 1992, il commence sa carrière littéraire avec un recueil de poésies.

Bibliographie

  • Hit skulle det kommet noen flere; poèmes (1992)
  • Stadionuret; roman (1996)
  • Spurv; poèmes (1997)
  • Plutselig; roman (1997)
  • Gydas bok; livre pour enfant (1999)
  • Anton løper; livre pour enfant (2000)
  • Kniv og gaffel; roman (2002)
  • Sykkelguide for Lillehammer, Øyer og omegn; livre sur le cyclisme (2003)
  • En hund i øret; roman (2004)
  • Boka om Birkebeinerrittet; (2004)
  • Styrkeprøven; (2006)
En lire plus sur Wikipedia