Laten we het er maar niet over hebben

Akwasi (auteur)

Laten we het er maar niet over hebben

Eerste dichtbundel van de bekende rapper, acteur, scenarist, presentator (1988), waarin het onvermogen tot echte communicatie centraal staat.
Titre
Laten we het er maar niet over hebben
Auteur
Akwasi 1988-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019 | Autres éditions
133 pagina's
ISBN
9789026345623 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 30-jarige in Amsterdam geboren rapper, Akwasi, is naast artiest, acteur, presentator, scenarist, stichter van het rapperduo ‘Zwart Licht’ thans ook dichter. Zijn debuutbundel ‘Laten we het er maar niet over hebben’ is een cocktail van poëzie, levenswijsheden en fascinerende uitspraken verpakt in een plastisch, vaak confronterend taalgebruik. Zoals in ‘Voicemail’ (p.5) 'Hallo / is dit je voicemail / ik wilde eigenlijk iets inspreken / is het goed als ik bel / en je dan niet opneemt / dat praat wat makkelijker. De toon is meteen gezet. Om zijn moeder het thema van de bundel te verklaren: ‘we zien mekaar steeds meer via de telefoon / en steeds minder in het echt…wanneer ze de verbinding verbreekt / wil ze het er even niet over hebben’. (p.6) Het onvermogen tot echte communicatie, zeggen waar het werkelijk op staat, het maquilleren van onze gedachten en gevoelens. Maar ook scherpe observatie, zoals in ‘niet doen’ (p.38) of p.32 ‘soms zeg je met niets / al meer dan genoeg’. Om te eindig…Lire la suite

À propos de Akwasi

Akwasi Owusu-Ansah (né le 10 avril 1988 à Gainseville) est un joueur américain de football américain évoluant au poste de safety. Il joue actuellement avec les Lions de Detroit.

Lycée

Akwasi fait ses études à la Whetstone High School de Columbus où il obtient son diplôme en 2006. Lors de sa dernière saison, il reçoit une mention honorable de la part de l'État de l'Ohio pour sa saison.

Carrière

Université

Il joue les IUP Crimson Hawks, jouant en deuxième division de la NCAA. En 2008, il intercepte huit passes dont sept lors des quatre derniers matchs dont trois contre l'université Gannon. Lors de la saison 2009, il est un des meilleurs cornerbacks, étant le seu…En lire plus sur Wikipedia