Livre
Néerlandais

De aanval op de redelijkheid : ons informatie-ecosysteem, van de traditionele media tot het tijdperk-Trump

Al Gore (auteur), Jeroen De Keyser (traducteur), David Orthel (traducteur)

De aanval op de redelijkheid : ons informatie-ecosysteem, van de traditionele media tot het tijdperk-Trump

Polemiek van de voormalige Amerikaanse vice-president tegen de Amerikaanse regering van George W. Bush; met een nawoord over de verkiezing van president Trump.
Titre
De aanval op de redelijkheid : ons informatie-ecosysteem, van de traditionele media tot het tijdperk-Trump
Auteur
Al Gore
Traducteur
Jeroen De Keyser David Orthel Leen Van Den Broucke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The assault on reason : our information ecosystem, from the age of print to the age of Trump
Édition
Herziene herdruk
Éditeur
Houten: Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum, © 2017
351 p.
ISBN
9789000359189 (paperback)
Placing suggestion
Verenigde Staten 337 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De politieke geloofsbelijdenis van een prominente Amerikaanse politicus. Voor de grondleggers van de Verenigde Staten was redelijkheid van de burgers en evenwicht tussen de machten ('checks and balances') de basis van het systeem. Volgens Gore is dit in gevaar door de macht van het geld, door eenrichtingsverkeer in de media en vooral door het optreden van de regering-Bush jr. Hij bepleit het gebruik van internet, tv, wikipedia etc. voor het herstellen van het openbare debat. Het boek verscheen voor het eerst in 2007 en richt zich vooral tegen het beleid van president George Bush jr.; deze herdruk is voorzien van een nieuw nawoord over Trumps verkiezing, die deze trends bevestigt. De auteur zet zichzelf op een hoog moreel voetstuk; hij heeft zelf ook een bedrijf in de internetsfeer. Interessant boek.

À propos de Al Gore

Albert Arnold Gore, Jr. dit Al Gore, né le 31 mars 1948 à Washington, D.C., est un homme d'affaires et homme d'État américain, vice-président des États-Unis de 1993 à 2001.

Membre du Parti démocrate, il siège pour le Tennessee à la Chambre fédérale des représentants de 1977 à 1985 puis au Sénat entre 1985 et 1993, avant d'être élu vice-président de Bill Clinton lors des élections de 1992 et 1996.

Il est candidat à la présidence lors de l'élection présidentielle de 2000. Bien que majoritaire en voix et en dépit des recours et contestations consécutifs au comptage des voix en Floride devant la Cour suprême, il est, en raison du mode d'élection aux États-Unis, battu par le candidat du Parti républicain, George W. Bush, majoritaire en nombre de grands électeurs.

En 2007, il est l…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions