Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De aanval op de redelijkheid

Al Gore (auteur)

De aanval op de redelijkheid

Polemiek van de voormalige Amerikaanse vice-president tegen de Amerikaanse regering van George W. Bush.
Titre
De aanval op de redelijkheid
Auteur
Al Gore
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The assault on reason
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2007
319 p.
ISBN
9789029079877
Placing suggestion
Verenigde Staten 337 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 45 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al Gore is voormalig vice-president die in 2000 op het nippertje de verkiezingen verloor van Bush. 'Bush is niet van gisteren, maar hij heeft het contact met de werkelijkheid verloren; het publieke debat is om zeep geholpen; burgers worden onjuist geïnformeerd; de politiek is te veel verstrengeld met de macht van geld en media.' Dit zijn slechts enkele van zijn beschuldigingen aan het adres van de huidige regering Bush. Vervolgens komen in dit boek aan bod de kwalijke gevolgen voor de Amerikaanse maatschappij. De oplossing zit niet zozeer in het verbeteren van het onderwijs, maar in het vergroten van de betrokkenheid van de burger. Betere informatie en betere communicatie tussen overheid en burger. Internet kan daarbij een belangrijke rol spelen: www.current.tv toont hoe burgers zelf video's kunnen maken en verspreiden. Al Gore is adviseur van Google. Een goed gedocumenteerd boek vanuit een persoonlijke invalshoek. Sluit aan bij de film van Al Gore over de klimaatverandering die ook i…Lire la suite

À propos de Al Gore

Albert Arnold Gore, Jr. dit Al Gore, né le 31 mars 1948 à Washington, D.C., est un homme d'affaires et politique américain, vice-président des États-Unis de 1993 à 2001.

Membre du Parti démocrate, il siège pour le Tennessee à la Chambre fédérale des représentants de 1977 à 1985 puis au Sénat entre 1985 et 1993, avant d'être élu vice-président de Bill Clinton lors des élections de 1992 et 1996.

Il est candidat à la présidence lors de l'élection présidentielle de 2000. Bien que majoritaire en voix et en dépit des recours et contestations consécutifs au comptage des voix en Floride devant la Cour suprême, il est, en raison du mode d'élection aux États-Unis, battu par le candidat du Parti républicain, George W. Bush, majoritaire en nombre de grands électeurs.

En 2007, il est laur…En lire plus sur Wikipedia