Een vrouw is als tiener dankzij haar man ontsnapt aan een getraumatiseerd leven in de marge, maar wanneer hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en daarna van verkrachting, dreigt ze haar luxeleventje te verliezen.
Titre
De echtgenote
Auteur
Alafair Burke
Traducteur
Nellie Keukelaar-Van Rijsbergen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wife
Éditeur
Amsterdam: Xander Uitgevers, [2019] | Autres éditions
350 p.
ISBN
9789401611138 (ISBN sticker, paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Angela Powell is een bevoorrechte huisvrouw, die mag proberen haar man Jason uit de problemen te houden nadat een stagiaire aangifte tegen hem heeft gedaan wegens seksuele intimidatie. Hij is een bekende econoom, die een adviesbureau heeft en lesgeeft aan een universiteit in New York. Ook is hij vaak te gast in tv-programma's. De zaak lijkt dood te bloeden, totdat een medewerkster van Jasons adviesbureau hem beschuldigt van verkrachting en drie dagen later verdwijnt. Angela is jaren eerder slachtoffer geweest van een man die haar ontvoerde, drie jaar als seksspeeltje gebruikte en haar een zoon bezorgde. Jason is de enige die dit weet, maar als Corinne Duncan van de New Yorkse politie achter Angela's verleden kan komen, waarom dan niet de media? Angela moet onder ogen zien dat Jason haar waarschijnlijk ontrouw is geweest en dat er een einde komt aan haar huwelijk en luxeleventje, al was het maar omdat de advocaten tonnen zullen kosten. Ze komt in actie. Vakkundige, typische Burke-thril…Lire la suite

À propos de Alafair Burke

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins

Alafair Burke (née en novembre 1969 à Fort Lauderdale, en Floride) est une juriste et romancière américaine.

Fille de l'écrivain James Lee Burke, elle est l'autrice de deux séries de romans policiers : la première met en scène Samantha Kincaid, procureur à Portland ; la seconde a pour héros Ellie Hatcher, une détective du New York City Police Department.

Œuvre

Série Samantha Kincaid

  • Judgment Calls (2003)
  • Missing Justice (2004)
  • Close Case (2005)

Série Ellie Hatcher