Livre
Néerlandais

De dapperlingen

Alain M. Bergeron (auteur), Sampar (dessinateur), Vincent Hoberg (traducteur)
Wasbeer Billy Stuart (ik-figuur) droomt van een avontuurlijk leven net als zijn opa Virgilius. Opa schrijft in een brief dat hij gaat tijdreizen. Billy en zijn vrienden van de scouting gaan hem zoeken. Deels in stripvorm. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De dapperlingen
Auteur
Alain M. Bergeron
Dessinateur
Sampar
Traducteur
Vincent Hoberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les Zintrépides
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2018
159 p. : ill.
ISBN
9789463730358 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wasbeer Billy Stuart past in de vakantie op Fifi, de poedel van de buren. Super suf natuurlijk, want eigenlijk droomt Billy van een groots leven zoals dat van zijn ondernemende opa Virgilius. Die stuurt hem een briefje dat hij afscheid van Billy wil nemen, voordat hij in de tijd gaat reizen. Samen met de diverse dieren van zijn scoutinggroep, de Dapperlingen, gaat Billy op pad. Ze vinden opa niet, maar maken zelf een tijdreis. Humoristisch, maar rommelig verhaal, dat qua lay-out wat lijkt op de boeken van Geronimo Stilton; een combinatie van kleurenillustraties, strips, diverse lettertypes en woorden in kleur. Het boek begint met een introductie van de hoofdpersonen. Door het boek heen staan pittige raadsels die niets met het verhaal te maken hebben, met achterin de oplossingen. Het verhaal leest vlot, maar boeit niet echt omdat een heldere verhaallijn ontbreekt. Verzorgde uitgave op stevig papier, met voorwoord en verduidelijkende noten van de schrijver. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Alain M. Bergeron

Alain M. Bergeron, né le 24 septembre 1957 au Québec, est un auteur jeunesse.

Il réside à Victoriaville au Québec (Canada).

Il a dépassé, à l'automne 2013, le cap des cent quatre-vingts livres (deux cents à l'automne 2014) publiés chez plus d'une douzaine d'éditeurs. Il signe plusieurs séries dont les Savais-tu, Les aventures de Billy Stuart et les Zintrépides (Éditions Michel Quintin), Le Capitaine Static (Québec Amérique), Dominic et ses amis (Soulières Éditeur), Le Chat-Ô en folie (FouLire) et Les Petits Pirates (Boréal Maboul).

Il écrit pour différentes tranches d'âge, des plus jeunes aux adolescents.

Certains de ses livres ont été traduits en anglais, en espagnol, en néerlandais, en japonais et en coréen.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions