Livre
Néerlandais

De zee van duizend gevaren

Alain M. Bergeron (scénariste), Sampar (dessinateur), Vincent Hoberg (traducteur)
Wasbeer Billy Stuart (ik-figuur) en zijn vrienden zijn via een tijdreis in het Oude Griekenland terechtgekomen. Met hun schip belanden ze door een hevige storm op de zee van duizend gevaren. Zal Billy zijn grootvader terugvinden? Deels in stripvorm, met raadsels en zoekopdracht. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De zee van duizend gevaren
Scénariste
Alain M. Bergeron
Dessinateur
Sampar
Traducteur
Vincent Hoberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La mer aux mille dangers
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2019
141 p. : ill.
ISBN
9789463731928 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 38 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit derde deel van de serie ‘Billy Stuart’ zet wasbeer Billy Stuart (ik-figuur) zijn reis voort. Na te zijn ontsnapt aan de vreselijke minotaurus, en de uitgang te hebben gevonden van het labyrint, bevinden de vrienden zich aan boord van een schip. Maar dan steekt er een buitengewone storm op. Een humoristisch verhaal met elementen uit de mythologie zoals de Odysseus, de kraken (octopussen) en sirenen. Het verhaal is een ietwat rommelige afwisseling van tekst en afbeeldingen, waarbij de tekst in verschillende lettertypes en kleur staan en de afbeeldingen soms paginavullend zijn, soms tussen de tekst in staan, en soms een stripverhaal vormen. De afbeeldingen zijn kleurrijk, het verhaal leest makkelijk, het papier is stevig. Het boek bevat raadsels waarvan achterin de oplossingen te vinden zijn. Omdat het boek begint met een duidelijke introductie van de karakters en een korte samenvatting van wat de helden tot dusver hebben meegemaakt is het ook losstaand te lezen. Sluit aan op deel…Lire la suite

À propos de Alain M. Bergeron

Alain M. Bergeron, né le 24 septembre 1957 au Québec, est un auteur jeunesse.

Il réside à Victoriaville au Québec (Canada).

Il a dépassé, à l'automne 2013, le cap des cent quatre-vingts livres (deux cents à l'automne 2014) publiés chez plus d'une douzaine d'éditeurs. Il signe plusieurs séries dont les Savais-tu, Les aventures de Billy Stuart et les Zintrépides (Éditions Michel Quintin), Le Capitaine Static (Québec Amérique), Dominic et ses amis (Soulières Éditeur), Le Chat-Ô en folie (FouLire) et Les Petits Pirates (Boréal Maboul).

Il écrit pour différentes tranches d'âge, des plus jeunes aux adolescents.

Certains de ses livres ont été traduits en anglais, en espagnol, en néerlandais, en japonais et en coréen.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions