Livre
Néerlandais

In het hol van de minotaurus

Alain M. Bergeron (auteur), Sampar (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Wasbeer Billy Stuart (ik-figuur) en zijn vrienden zijn via een tijdreis in het Oude Griekenland beland. Ze worden gevangengenomen door soldaten. Zullen de vrienden kunnen ontsnappen? En welk monster leeft er in het doolhof? Deels in stripvorm. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
In het hol van de minotaurus
Auteur
Alain M. Bergeron
Dessinateur
Sampar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Dans l'antre du Minotaure
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2018
157 p. : ill.
ISBN
9789463730365 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Billy Stuart (ik-figuur), een jonge wasbeer, is met zijn vrienden opa Virgilius achterna gereisd en via een doorgang in het Oude Griekenland beland. Gevangengenomen door soldaten varen de vrienden op een geleischip naar Kreta, waar geruchten gaan over een monster en mensenoffers. Een opeenstapeling van voorvallen waarbij personages en gebeurtenissen niet uitgewerkt worden. Gebruik van complexe zinnen met soms moeilijke woorden, die niet uit de context van het verhaal zijn op te maken zoals ‘déjà vu’. De vertaling is niet overal even zorgvuldig, wat maakt dat sommige zinnen onbegrijpelijk zijn of foutief taalgebruik bevatten. Ingedeeld in korte hoofdstukken met gedeeltes in stripvorm, afgewisseld door een noot van de schrijver, raadsels en zoekplaatjes. Ruime bladspiegel. Gebruik van woorden met een afwijkende typografie. De auteur en illustrator werken vaker samen. Van hun hand zijn stripalbums en informatieve boeken verschenen. Rijk geïllustreerd met (strip)tekeningen in kleur. Tweed…Lire la suite

À propos de Alain M. Bergeron

Alain M. Bergeron, né le 24 septembre 1957 au Québec, est un auteur jeunesse.

Il réside à Victoriaville au Québec (Canada).

Il a dépassé, à l'automne 2013, le cap des cent quatre-vingts livres (deux cents à l'automne 2014) publiés chez plus d'une douzaine d'éditeurs. Il signe plusieurs séries dont les Savais-tu, Les aventures de Billy Stuart et les Zintrépides (Éditions Michel Quintin), Le Capitaine Static (Québec Amérique), Dominic et ses amis (Soulières Éditeur), Le Chat-Ô en folie (FouLire) et Les Petits Pirates (Boréal Maboul).

Il écrit pour différentes tranches d'âge, des plus jeunes aux adolescents.

Certains de ses livres ont été traduits en anglais, en espagnol, en néerlandais, en japonais et en coréen.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions