Livre
Néerlandais

Het oog van de cycloop

Alain M. Bergeron (auteur), Sampar (dessinateur), Vincent Hoberg (traducteur)
Wasbeer Billy Stuart (ik-figuur) en zijn vrienden zijn via een tijdreis in het Oude Griekenland beland. Ze komen terecht in de jungle die vol gevaren is. Kunnen ze de weg naar huis vinden? Deels in stripvorm, met raadsels en zoekopdracht. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Het oog van de cycloop
Auteur
Alain M. Bergeron
Dessinateur
Sampar
Traducteur
Vincent Hoberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Dans l'oeil du cyclope
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2019
157 p. : ill.
ISBN
9789463731935 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deel 4 van de serie ‘Billy Stuart’ vervolgen wasbeer Billy (ik-figuur) en zijn vrienden, opererend onder clubnaam de Dapperlingen, hun zoektocht op weg naar huis, waarbij ze geholpen worden door een aanwijzing van opa Vergilius. Ze komen in de jungle terecht waar ze onvriendelijk worden begroet door vleesetende planten, gigantische insecten en ook nog een onooglijke cycloop. Het gevaar komt echter ook nog uit een andere hoek. Dit niet bijster goed uitgewerkte jungleavontuur bevat een open eind, zodat deel 5 onvermijdelijk is. De stripacahtige tekeningen zijn kleurrijk en vertellen op diverse momenten het verhaal. Taalgebruik en zinsbouw zijn bepaald niet vlekkeloos. Humor ontbreekt niet en is vooral te vinden in het gedrag van poedel Fifi. Het verhaal wordt op diverse plekken onderbroken met raadsels en een zoekopdracht (de oplossingen staan achterin) en een anekdotisch verhaaltje. Verzorgde uitgave: glanzend papier, ruime interlinie en speelse bladspiegel met woorden in afwijkende…Lire la suite

À propos de Alain M. Bergeron

Alain M. Bergeron, né le 24 septembre 1957 au Québec, est un auteur jeunesse.

Il réside à Victoriaville au Québec (Canada).

Il a dépassé, à l'automne 2013, le cap des cent quatre-vingts livres (deux cents à l'automne 2014) publiés chez plus d'une douzaine d'éditeurs. Il signe plusieurs séries dont les Savais-tu, Les aventures de Billy Stuart et les Zintrépides (Éditions Michel Quintin), Le Capitaine Static (Québec Amérique), Dominic et ses amis (Soulières Éditeur), Le Chat-Ô en folie (FouLire) et Les Petits Pirates (Boréal Maboul).

Il écrit pour différentes tranches d'âge, des plus jeunes aux adolescents.

Certains de ses livres ont été traduits en anglais, en espagnol, en néerlandais, en japonais et en coréen.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions