Livre
Néerlandais

Olifanten

Alain M. Bergeron (auteur), Michel Quintin (auteur), Sampar (dessinateur)
Wist je dat een olifant zijn hele leven blijft groeien? En dat elke olifant wel 100 kilo poept? Grappige weetjes over olifanten met stripachtige kleurenillustraties. AVI-E4. Makkelijk te lezen, vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Olifanten
Niveau de lecture
AVI 5, AVI E4
Titre
Olifanten
Auteur
Alain M. Bergeron Michel Quintin
Dessinateur
Sampar
Traducteur
Elisa Van Spronsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les éléphants
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2018
61 p. : ill.
ISBN
9789048735877 (hardback)
Placing suggestion
598.92 (SISO) Zoogdieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wist je dat een olifant zijn hele leven blijft groeien? En dat elke olifant wel 100 kilo poept? Spelenderwijs leren kinderen dit soort weetjes over olifanten. Dit gebeurt via grappige striptekeningen in kleur over een dubbele pagina met telkens een humorvolle zin in een of twee tekstballonnetjes. De beknopte informatieve tekst onder de tekeningen gaan over hun leefgebied, het leven in een kudde, bijzondere eigenschappen, de voortplanting, de jongen en tot slot de relatie met de mens. De items zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Wel zijn er een aantal vaste personages in de strips waardoor het geheel een eenheid wordt. De gepersonifieerde dieren, vermenselijking door kleding en andere accessoires, zorgen ervoor dat de jonge lezer de situatie direct begrijpt en zich kan inleven in de dieren. De informatieve tekst van een tot vier zinnen begint telkens met 'Wist je dat...'. Dat is ook de naam van de serie* waarin de uitgave verscheen. Het leesniveau is AVI-E4. Bij deze uitgave uit 2…Lire la suite

À propos de Alain M. Bergeron

Alain M. Bergeron, né le 24 septembre 1957 au Québec, est un auteur jeunesse.

Il réside à Victoriaville au Québec (Canada).

Il a dépassé, à l'automne 2013, le cap des cent quatre-vingts livres (deux cents à l'automne 2014) publiés chez plus d'une douzaine d'éditeurs. Il signe plusieurs séries dont les Savais-tu, Les aventures de Billy Stuart et les Zintrépides (Éditions Michel Quintin), Le Capitaine Static (Québec Amérique), Dominic et ses amis (Soulières Éditeur), Le Chat-Ô en folie (FouLire) et Les Petits Pirates (Boréal Maboul).

Il écrit pour différentes tranches d'âge, des plus jeunes aux adolescents.

Certains de ses livres ont été traduits en anglais, en espagnol, en néerlandais, en japonais et en coréen.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions