Livre
Néerlandais

Uilen

Alain M. Bergeron (auteur), Michel Quintin (auteur), Sampar (auteur)
Wist je dat uilen goed in het donker kunnen zien? En dat er veel soorten zijn? Grappige weetjes over uilen, met stripachtige kleurenillustraties. AVI-M6. Ook makkelijk lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Sujet
Uilen
Niveau de lecture
AVI M6, AVI 8
Titre
Uilen / concept en tekst Alain M. Bergeron, Michel Quintin en Sampar ; ill. Sampar
Auteur
Alain M. Bergeron Michel Quintin Sampar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les hiboux
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2017 | Autres éditions
63 p. : ill.
ISBN
9789048714261 (hardback)
Placing suggestion
598.8 (SISO) Vogels (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de educatieve serie ‘Wist je dat?*’ gaat dit deel over uilen. Het is een genot om aan de hand van de grote kleurige striptekeningen spelenderwijs te leren hoe het er in de uilenwereld aan toegaat. De schitterende tekeningen met de humorvolle teksten in tekstballonnetjes beslaan steeds een dubbele pagina en zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Wel zijn er een aantal vaste personages in de strips waardoor het geheel een eenheid wordt. De vermenselijking door middel van kleren, schoenen en andere accessoires maakt dat de jonge lezer de situatie direct begrijpt en de vanzelfsprekendheid waarmee de prooidieren (o.a de muis en de rat) zichzelf als prooi zien houdt het geheel vrolijk. De informatieve teksten onder de tekeningen gaan over de soorten uilen, hun leefgebied, voedsel, jachttechnieken, het zicht en gehoor, de voortplanting, de jongen en tot slot de bedreiging door de mens. De tekst staat in eenvoudige zinnen (AVI-M6) in de ‘je-taal’. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar, ook voor hen die…Lire la suite

À propos de Alain M. Bergeron

Alain M. Bergeron, né le 24 septembre 1957 au Québec, est un auteur jeunesse.

Il réside à Victoriaville au Québec (Canada).

Il a dépassé, à l'automne 2013, le cap des cent quatre-vingts livres (deux cents à l'automne 2014) publiés chez plus d'une douzaine d'éditeurs. Il signe plusieurs séries dont les Savais-tu, Les aventures de Billy Stuart et les Zintrépides (Éditions Michel Quintin), Le Capitaine Static (Québec Amérique), Dominic et ses amis (Soulières Éditeur), Le Chat-Ô en folie (FouLire) et Les Petits Pirates (Boréal Maboul).

Il écrit pour différentes tranches d'âge, des plus jeunes aux adolescents.

Certains de ses livres ont été traduits en anglais, en espagnol, en néerlandais, en japonais et en coréen.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions