Livre
Néerlandais
Wist je dat in een roedel één wolf de baas is? En dat elke wolf anders huilt? Grappige weetjes over wolven met stripachtige kleurenillustraties. AVI-M4. Makkelijk te lezen, vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Wolven
Niveau de lecture
AVI 4, AVI M4
Titre
Wolven
Auteur
Alain M. Bergeron Michel Quintin
Dessinateur
Sampar
Traducteur
Elisa Van Spronsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les loups
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2018
60 p. : ill.
ISBN
9789048735884 (hardback)
Placing suggestion
598.95 (SISO) Roofdieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wist je dat wolven in kleine groepen leven? En dat elke wolf anders huilt en een nest meestal uit zes welpjes bestaat? Spelenderwijs leren kinderen dit soort weetjes over wolven. Dit gebeurt via grappige striptekeningen in kleur over een dubbele pagina met telkens een humorvolle zin in een of twee tekstballonnetjes. De beknopte informatieve tekst onder de tekeningen gaan over hun leefgebied, jagen, bijzondere eigenschappen, de voortplanting, de jongen en tot slot de relatie met de mens. De items zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Wel zijn er een aantal vaste personages in de strips, waardoor het geheel een eenheid wordt. De gepersonifieerde dieren, vermenselijking door kleding en andere accessoires, zorgen ervoor dat de jonge lezer de situatie direct begrijpt en zich kan inleven in de dieren. De informatieve tekst van een tot vier zinnen begint telkens met 'Wist je dat...'. Dat is ook de naam van de serie* waarin de uitgave verscheen. Het leesniveau is AVI-M4. Uitgave waarmee ge…Lire la suite

À propos de Alain M. Bergeron

Alain M. Bergeron, né le 24 septembre 1957 au Québec, est un auteur jeunesse.

Il réside à Victoriaville au Québec (Canada).

Il a dépassé, à l'automne 2013, le cap des cent quatre-vingts livres (deux cents à l'automne 2014) publiés chez plus d'une douzaine d'éditeurs. Il signe plusieurs séries dont les Savais-tu, Les aventures de Billy Stuart et les Zintrépides (Éditions Michel Quintin), Le Capitaine Static (Québec Amérique), Dominic et ses amis (Soulières Éditeur), Le Chat-Ô en folie (FouLire) et Les Petits Pirates (Boréal Maboul).

Il écrit pour différentes tranches d'âge, des plus jeunes aux adolescents.

Certains de ses livres ont été traduits en anglais, en espagnol, en néerlandais, en japonais et en coréen.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions