Daisy
Néerlandais
Rik is eindelijk jarig. Hij nodigt zijn vrienden uit voor zijn piratenfeest. Maar iedereen gaat naar de pool party van Hendrik-Jan, de grootste opschepper van de school.
Niveau de lecture
AVI M5, AVI 6
Titre
Drol
Auteur
Alan MacDonald 1958-
Traducteur
Marieke Van Hooff
Narrateur
Kathleen Rymen  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Durée
0:19
Éditeur original
Abimo
Note
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vieze Rik is van plan vrienden uit te nodigen voor zijn verjaardagsfeestje met als thema piraten. Maar iedere genodigde deelt mee naar een feest bij Hendrik-Jan te gaan, de grootste opschepper van de school, met zijn pool party bij het zwembad. Dit tot woede en teleurstelling van Rik. Hij was niet uitgenodigd maar wordt uiteindelijk toch gevraagd, min of meer als reserve. Nukkig gaat hij er met zijn hond Kwibus naar toe. Die mag niet bij de barbecue zijn en draait in de buurt van het zwembad een grote drol. Door onhandigheid van Rik belandt het uitwerpsel tussen de zwemmers. Die gillen moord en brand en willen niet meer in het bad. Rik ruikt zijn kans om iedereen uit te nodigen voor zijn feestje. Gaat hem dat lukken? De tekst op AVI-M5, gezet in een duidelijke schreefloze letter, is doorspekt met veel expressieve en humoristische illustraties in zwart, vol plezier en walging. Ze voegen echt een dimensie aan het verhaal toe voor de poepbeluste jonge lezers die misschien ook nog eigen v…Lire la suite

Vieze Rik. Drol

Vieze Rik is een slordige, ongewassen en neuspeuterende deugniet die dol is op kattenkwaad. Vandaag deelt hij zijn uitnodigingen uit voor zijn verjaardagsfeestje. Hij wil er een piratenfeest van maken met zwaardgevechten en een schattenjacht, alles erop en eraan. Maar niemand van zijn vrienden kan komen. Ze gaan allemaal naar het zwembadfeest van Hendrik-Jan. Die heeft zijn uitnodigingen eerder uitgedeeld. Zijn feest verschuiven naar een andere dag wil Vieze Rik niet. Maar de hele dag van zijn verjaardag alleen zitten is ook niet leuk. Dus gaat hij naar het zwembadfeest bij Hendrik-Jan. Honden zijn niet toegelaten. Toch neemt hij Kwibus mee en die redt het feestje van zijn baasje. Inderdaad, met een drol in het zwembad! Makkelijk te lezen en matig grappig verhaaltje voor AVI-M5-lezertjes. Deze keer zijn het het toeval en zijn hond die Vieze Rik uit een benarde situatie redden.


À propos de Alan MacDonald

Alan MacDonald, né le 14 août 1961 à Perth, est un avocat et auteur-compositeur australien, ancien batteur et fondateur de The Triffids.

Biographie

Fils d'un professeur à l'Université d'Australie-Occidentale, Bill MacDonald et d'une pédiatre, Judy Henzell, il est le cadet d'une famille de quatre enfants comportant deux frères ainés et une sœur.

Il suit l'école à Perth où il devient ami avec David McComb. En 1976, avec ce dernier, il fonde le groupe Dalsy, renommé Blök Music puis The Triffids en hommage au roman de John Wyndham Le Jour des Triffides. McComb et MacDonald écrivent et interprètent les chansons avec Phil Kakulas, qui rejoindra plus tard le groupe Blackeyed Susans, Andrew McGowan, Julian Douglas-Smith, et plus tard Byron Sinclair, Will Akers et Margaret Gillard.

En fin d'année 1978, le gr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions