Livre
Néerlandais

Mazelen

Alan MacDonald (auteur), David Roberts (dessinateur), Marieke Van Hooff (traducteur)
Het zusje van Rik heeft de mazelen. Dat wil Rik ook wel, dan hoeft hij niet naar school. Maar de mazelen krijgen is niet zo makkelijk als het lijkt. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI M5, AVI 6
Titre
Mazelen / [ill] David Roberts ; met woorden van Alan MacDonald & Marieke Van Hooff ; vertaald door Marieke Van Hooff
Auteur
Alan MacDonald 1958-
Dessinateur
David Roberts 1970-
Traducteur
Marieke Van Hooff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Germs!
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2016
29 p. : ill.
ISBN
9789462344990 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deel uit een serie over het jongetje Rik dat erg vieze gewoonten heeft. In dit deel heeft de zus van Vieze Rik de mazelen en daardoor mag zij ziek thuis blijven van school. Dat lijkt Rik ook wel wat, helemaal omdat hij vergeten is zijn huiswerk te maken. Hij probeert daarom voor te wenden dat hij ook de mazelen heeft. Maar zijn moeder gelooft er niets van. Rik krijgt daardoor een reuze idee: hij gaat gewoon een mazel zoeken. Alles doet hij er aan om ook de mazelen te krijgen tot het drinken uit een limonadeglas van zijn zus aan toe. En dan breekt er een briljante dag aan voor Rik. Hij is ook ziek. Dat hij het niet zo goed geregeld heeft, blijkt al snel! Met zwart-witillustraties in Oost-Indische inkt. Kinderen zullen de humor kunnen ontdekken aan deze illustraties. Grappig boekje voor de snotneuzen zelf, waar ze ook van leren hoe besmetting van ziekten werkt, AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Alan MacDonald

Alan MacDonald, né le 14 août 1961 à Perth, est un avocat et auteur-compositeur australien, ancien batteur et fondateur de The Triffids.

Biographie

Fils d'un professeur à l'Université d'Australie-Occidentale, Bill MacDonald et d'une pédiatre, Judy Henzell, il est le cadet d'une famille de quatre enfants comportant deux frères ainés et une sœur.

Il suit l'école à Perth où il devient ami avec David McComb. En 1976, avec ce dernier, il fonde le groupe Dalsy, renommé Blök Music puis The Triffids en hommage au roman de John Wyndham Le Jour des Triffides. McComb et MacDonald écrivent et interprètent les chansons avec Phil Kakulas, qui rejoindra plus tard le groupe Blackeyed Susans, Andrew McGowan, Julian Douglas-Smith, et plus tard Byron Sinclair, Will Akers et Margaret Gillard.

En fin d'année 1978, le groupe produit une ca…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions