Braille
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De onverschilligen

Alberto Moravia (auteur)
In een welgesteld burgerlijk gezin in het Rome van de jaren twintig spelen relaties en onvervulde verlangens door elkaar.
Titre
De onverschilligen
Auteur
Alberto Moravia
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Gli Indifferenti
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2006
18 banden
Éditeur original
Wereldbibliotheek
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het verhaal, spelend in het Rome van de jaren '20, beschrijft de situaties in een gezin die ontstaan, wanneer de minnaar van de moeder tevens de minnaar van de dochter wordt. De zoon des huizes gaat, na een mislukte poging de minnaar te doden, een relatie aan met een van diens vroegere geliefden. Het eigenlijke onderwerp van de roman is de behoefte die de hoofdpersonen, vervuld van een intens gevoel van verveling als gevolg van hun lege bestaan als welgestelde burgers, voelen om hun levens te veranderen. Echter door hun onverschilligheid, hun hang naar het bekende en hun onvermogen tot onderlinge communicatie slagen zij er niet in hier vorm aan te geven. Een thema dat ook in latere boeken van Moravia (1907-1990) een rol zal spelen. Dit boek echter, zijn eerste, wordt algemeen beschouwd als een van zijn beste, omdat hij nooit meer zo indringend de morele impotentie van sommige mensen heeft weten te beschrijven. Kleine druk.

À propos de Alberto Moravia

Alberto Moravia, nom de plume d'Alberto Pincherle, est un écrivain italien du XXe siècle, né à Rome le 28 novembre 1907 et mort le 26 septembre 1990 dans la même ville.

Biographie

Alberto Moravia naît d'un père, architecte d'origine vénitienne et de confession juive, et d'une mère catholique d'origine dalmate dans une famille de quatre enfants.

Une tuberculose osseuse l'empêche de finir ses études et l'immobilise pendant huit années l'obligeant à séjourner dans des sanatoriums durant deux ans. Cela lui laissera de profondes séquelles. Durant cette période, il lit Shakespeare, Molière, Goldoni, Marcel Proust, Arthur Rimbaud, Dostoïevski.

Il …En lire plus sur Wikipedia