Een jonge Engelsman is door vandalen in elkaar geslagen en ligt in coma; in zijn onderbewuste vecht hij om weer bij bewustzijn te komen.
Titre
In coma / Alex Garland ; geill. met houtsneden van Nicholas Garland
Auteur
Alex Garland
Dessinateur
Nicholas Garland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The coma
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2004
[180] p. : ill.
ISBN
90-414-0919-X

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als een jonge man in de metro een meisje te hulp wil komen, wordt hij door een stel jongens zwaar mishandeld. Hij raakt in coma en verblijft weken in het ziekenhuis. Maar als hij na zijn ontslag uit het ziekenhuis zijn leven wil oppakken, krijgt hij onverklaarbare ervaringen en ervaart hij vreemde hiaten in de tijd. Een verklaring voor zijn ervaringen zou kunnen zijn dat hij nog steeds in coma in het ziekenhuis ligt. De bizarre en verontrustende gebeurtenissen worden op meesterlijke wijze weergeven en veroorzaken een beangstigende sfeer waaraan niet te ontkomen is. Het geheel wordt met vele houtsneden, die de kernpunten van het verhaal knap begeleiden, geïllustreerd. Een uiterst leesbaar boekje in een plezierige vertaling. Mooie en rustige bladspiegel, normale druk.

À propos de Alex Garland

Alex Garland, né le 26 mai 1970 à Londres, est un romancier, scénariste et réalisateur britannique, fils du dessinateur de presse Nicholas Garland (en).

Après avoir été révélé comme scénariste de trois longs-métrages de Danny Boyle, La Plage (2002), 28 jours plus tard (2002) et Sunshine (2007), il écrit deux longs-métrages très bien reçus par la critique : Never Let Me Go (2010) et Dredd (2012).

Il confirme ensuite comme scénariste et réalisateur, toujours dans le registre de la science-fiction, avec Ex machina (2014) et Annihilation (2017) et la sérié télévisée Devs (2020).

Biographie

Débuts comme romancierEn lire plus sur Wikipedia