Livre
Anglais

Freddie Mole, lion tamer

Alexander McCall Smith (auteur), Kate Hindley (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Freddie Mole is blij als hij in de vakantie een baantje krijgt in een circus. Maar dan blijkt dat hij voor de circusartiesten moet invallen, ook aan de trapeze en in de leeuwenkooi! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Freddie Mole, lion tamer
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Dessinateur
Kate Hindley
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, 2017 | Autres éditions
135 p. : ill.
ISBN
9781408865835 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Freddie Mole is een gewoon jongetje, uit een gezin dat het niet breed heeft. Hij is daarom blij dat hij in de vakantie een baantje krijgt in een circus. Hij doet er allerlei klusjes, maar dan blijkt opeens dat hij ook stand-in zal moeten zijn voor diverse circusartiesten. Voor het werk aan de vliegende trapeze moet hij wel even slikken. Maar zal hij ook de leeuwenkooi durven ingaan? Grappig avonturenverhaal dat enkele decennia geleden speelt. De boodschap is dat hard werken, moed en hulpvaardigheid je leven helemaal ten goede kunnen laten keren. Wel is het jammer dat de auteur gedachten van hoofdpersonen en zijn eigen ideeën over het leven te breed uitmeet, waardoor de fantasie van de lezer beknot wordt, al zal dat bij de jonge doelgroep wellicht meevallen. Komische zwart-wittekeningen ondersteunen de in een groot lettertype in een kleine bladspiegel gedrukte tekst. De Schotse auteur heeft een dertigtal kinderboeken geschreven, maar is in Nederland vooral bekend van de in Botswana spe…Lire la suite

À propos de Alexander McCall Smith

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ranahki

Alexander (R.A.A.) « Sandy » McCall Smith, né le 24 août 1948 en Rhodésie (aujourd'hui Zimbabwe), est un écrivain et juriste d'origine écossaise.

Il devient un expert très connu de droit appliqué à la médecine et la bioéthique vers la fin du XXe siècle, et fait partie de comités britanniques et internationaux mandatés pour traiter de ces sujets.

Il est toutefois surtout connu pour ses romans policiers, notamment la série Les enquêtes de Mma Ramotswe.

Biographie

Élevé pendant toute son enfance et son adolescence à Bulawayo, il déménage en Écosse pour étudier le droit à l'université d'Édimbourg, matière qu'il enseigne, à partir de 1981, à l'université du Botswana, à Gaborone. En 1984, il retourne vivre à Édi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions