Livre
Néerlandais

Het grote boek van Akimbo in Afrika

Alexander McCall Smith (auteur), Hugo Van Look (dessinateur), Maria Postema (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Drie verhalen over Akimbo. Hij woont in Afrika. Zijn vader werkt in een wildpark en soms mag Akimbo met hem mee. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Contient
Titre
Het grote boek van Akimbo in Afrika
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Dessinateur
Hugo Van Look
Traducteur
Maria Postema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2010
165 p. : ill.
ISBN
9789047511724 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Omnibus over Akimbo, zoon van een opzichter in een Afrikaans wildpark. In de drie verhalen (‘Akimbo en de olifanten’, ‘Akimbo en de leeuwen’ en ‘Akimbo en de krokodillenman’) beleeft Akimbo allerlei avonturen met de wilde dieren in het natuurreservaat. Zo gaat hij de strijd aan met een bende olifantenstropers, helpt hij zijn vader met het vangen van een leeuw die het vee van een boer opeet en gaat hij op stap met een krokodillenexpert om krokodilleneieren te zoeken. De spannende avonturen lezen lekker weg. De auteur heeft wel de neiging te veel gedachten en emoties te beschrijven, waardoor er weinig ruimte overblijft voor de fantasie van de lezer. De vele zwart-wittekeningen die de verhalen verrijken, zijn vaak erg grappig. De verhalen zijn opgedeeld in zeven à acht hoofdstukken. De Schotse auteur heeft vele kinderboeken geschreven, maar is in Nederland vooral bekend van een detectiveserie voor volwassen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Alexander McCall Smith

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ranahki

Alexander (R.A.A.) « Sandy » McCall Smith, né le 24 août 1948 en Rhodésie (aujourd'hui Zimbabwe), est un écrivain et juriste d'origine écossaise.

Il devient un expert très connu de droit appliqué à la médecine et la bioéthique vers la fin du XXe siècle, et fait partie de comités britanniques et internationaux mandatés pour traiter de ces sujets.

Il est toutefois surtout connu pour ses romans policiers, notamment la série Les enquêtes de Mma Ramotswe.

Biographie

Élevé pendant toute son enfance et son adolescence à Bulawayo, il déménage en Écosse pour étudier le droit à l'université d'Édimbourg, matière qu'il enseigne, à partir de 1981, à l'université du Botswana, à Gaborone. En 1984, il retourne vivre à Édi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions