Mma Ramotswes detectivebureau krijgt opdracht de gids van een safariclub te zoeken omdat hij geld van een klant krijgt; verder verdenkt een vriendin haar man van overspel.
Titre
Op safari
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Traducteur
Ineke Van Bronswijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The double comfort safari club
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2012 | Autres éditions
239 p.
Note
Reekstitel op omslag The No. 1 Ladies' Detective Agency series
ISBN
9789021802084 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het beste dames detectivebureau heeft het druk met het oplossen van plaatselijke mysteries en het geven van goede raad bij intermenselijke problemen. Vrienden en bekenden weten Mma Ramotswe en haar assistent Grace te vinden om hun te helpen, oplichters is ze te slim af, vreemdgangers wijst ze terecht en verdwenen gidsen weet ze te vinden. Tussen de bedrijven door regelt ze bruidsschatten, staat dictatoriale tantes te woord en arrangeert ze een huwelijk. Er komt geen moord of plot aan te pas. Dit boek is dan ook geen echte detective, het is zoals op het omslag staat een roman en gaat over het dagelijks leven in Botswana. Licht en met humor geschreven: je krijgt als je dit leest, zin ook naar Botswana toe te gaan. De auteur (1948) is geboren in Zimbabwe, hij is jurist en was professor in het medisch recht; nu is hij vooral schrijver van deze reeks. Er zijn naast dit boek tien andere delen in het Nederlands vertaald. De BBC heeft de boeken verfilmd. Normale druk.

À propos de Alexander McCall Smith

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ranahki

Alexander (R.A.A.) « Sandy » McCall Smith, né le 24 août 1948 en Rhodésie (aujourd'hui Zimbabwe), est un écrivain et juriste d'origine écossaise.

Il devient un expert très connu de droit appliqué à la médecine et la bioéthique vers la fin du XXe siècle, et fait partie de comités britanniques et internationaux mandatés pour traiter de ces sujets.

Il est toutefois surtout connu pour ses romans policiers, notamment la série Les enquêtes de Mma Ramotswe.

Biographie

Élevé pendant toute son enfance et son adolescence à Bulawayo, il déménage en Écosse pour étudier le droit à l'université d'Édimbourg, matière qu'il enseigne, à partir de 1981, à l'université du Botswana, à Gaborone. En 1984, il retourne vivre à Édi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions