Livre
Néerlandais

Tranen van de giraffe

De eigenares van een detectivebureau in Botswana probeert een tien jaar geleden verdwenen Amerikaanse jongen op te sporen.
Titre
Tranen van de giraffe / Alexander McCall Smith
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Tears of the giraffe
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2004 | Autres éditions
223 p.
ISBN
90-245-5222-2

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tranen van de giraffe is het vervolg op De erfenis van vader Ramotswe en het tweede deel van 'Het Beste Dames Detectievebureau' met Precious Ramotswe, Botswana's Miss Marple, in de hoofdrol. Als hoofd van het detectivebureau dat uitsluitend uit dames bestaat, trekt Ramotswe op onderzoek uit naar een Amerikaanse jongeman die vele jaren geleden is verdwenen in de Afrikaanse vlakten. Ramotswe aanvaardt de opdracht met plezier, want op het thuisfront dreigen er problemen met de dienstmeid van haar verloofde Mr. J.L.B. Matekoni, eigenaar van Tlokweng Road Speedy Motors, een garagebedrijf. In de loop van haar onderzoek, waarbij zij meer dan eens zowel het noorden als haar geduld dreigt kwijt te raken, wordt haar talentrijke secretaresse -- afgestudeerde van de Botswana secretariaatsschool met maar liefst 97 % -- bevorderd tot volwaardige assistente.

Net zoals in het voorgaande deel vergast Alexander McCall Smith ons op een bontgekleurd allegaartje aan personages, waarme…Lire la suite
Mma Ramotswe, detective in Botswana, wordt gevraagd om de verdwijning van een Amerikaanse jongen te onderzoeken. Haar secretaresse helpt haar met een andere opdracht en schaduwt een vrouw die van overspel verdacht wordt. Daarnaast heeft Mma Ramotswe zich verloofd met een garage-eigenaar die net twee kinderen uit een weeshuis heeft geadopteerd. Allemaal zaken waar goed over nagedacht moet worden. Het tweede verhaal in een reeks van vijf, waarin Het Beste Dames Detective Bureau van Mma Ramotswe centraal staat. De boeken worden momenteel in 12 landen uitgegeven. De auteur, geboren in Zimbabwe, is docent medisch recht aan een Schotse universiteit en een veelzijdig schrijver. Een aardig verhaal, knap door zijn eenvoud, ontroerend in zijn beschrijvingen van de Afrikaanse 'couleur locale'. De Botswaanse waarden en normen krijgen veel aandacht. Van spanning of harde actie is geen sprake. Normale druk.

À propos de Alexander McCall Smith

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ranahki

Alexander (R.A.A.) « Sandy » McCall Smith, né le 24 août 1948 en Rhodésie (aujourd'hui Zimbabwe), est un écrivain et juriste d'origine écossaise.

Il devient un expert très connu de droit appliqué à la médecine et la bioéthique vers la fin du XXe siècle, et fait partie de comités britanniques et internationaux mandatés pour traiter de ces sujets.

Il est toutefois surtout connu pour ses romans policiers, notamment la série Les enquêtes de Mma Ramotswe.

Biographie

Élevé pendant toute son enfance et son adolescence à Bulawayo, il déménage en Écosse pour étudier le droit à l'université d'Édimbourg, matière qu'il enseigne, à partir de 1981, à l'université du Botswana, à Gaborone. En 1984, il retourne vivre à Édi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions