Aan het begin van de negentiende eeuw weet een Franse zeeman, die ten onrechte onder onmenselijke omstandigheden op een eilandje gevangen wordt gehouden, na jaren te ontsnappen. Bewerking met oefeningen en cd.
Titre
Le comte de Monte-Cristo
Auteur
Alexandre Dumas 1802-1870 (père)
Adaptateur
Pierre Hauzy
Dessinateur
Giorgio Baroni
Langue
Français
Éditeur
Recanati: Eli, 2010 | Autres éditions
143 p. : ill. + cd
Note
Geannoteerde en vereenvoudigde uitg. (1000 woorden)
ISBN
9788853605559 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 44 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Aan het begin van de negentiende eeuw weet een Franse zeeman, die ten onrechte onder onmenselijke omstandigheden op een eilandje gevangen wordt gehouden, na jaren te ontsnappen. De tekst van het beroemde verhaal is aangepast in dit studieboek waarin de leerstof, geheel in het Frans, overzichtelijk wordt gegeven. Elk hoofdstuk bevat een fragment van het verhaal, aangevuld met een grote variatie aan oefeningen. Naast tekstverwerking zijn er oefeningen voor uitbreiding van de woordkennis of wordt een onderdeel van de Franse grammatica behandeld. Op de begeleidende cd staat de tekst van het verhaal uit het boek, aangevuld met enkele luisteroefeningen. Het boek is geïllustreerd met tekeningen en kleurenfoto’s. Het ziet er daarmee aantrekkelijk uit. De tekst op de cd is levendig, correct en duidelijk gesproken. Daar van de meeste oefeningen geen oplossingen zijn gegeven, is het programma vooral geschikt voor gebruik in groepsverband, bijvoorbeeld op cursussen, voor hen die enigszins gevorde…Lire la suite

À propos de Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (dit aussi Alexandre Dumas père) est un écrivain français né le 24 juillet 1802 à Villers-Cotterêts (Aisne) et mort le 5 décembre 1870 au hameau de Puys, ancienne commune de Neuville-lès-Dieppe, aujourd'hui intégrée à Dieppe (Seine-Maritime).

Il est le fils de Marie-Louise Labouret (1769-1838) et Thomas Alexandre Davy de La Pailleterie (1762-1806) (né à Saint-Domingue, actuelle Haïti) dit le général Dumas, et le père des écrivains Henry Bauër et Alexandre Dumas (1824-1895) dit « Dumas fils », auteur de La Dame aux camélias.

Proche des romantiques et tourné vers le théâtre, Alexandre Dumas écrit d'abord un vaudeville à succès et des drames historiques comme Henri III et sa cour (1829), La Tour de Nesle …En lire plus sur Wikipedia