Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De jongen op het dak

Aline Sax (auteur), Sassafras De Bruyn (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Een jongen bekijkt de wereld vanaf het dak. Hij wil niet naar beneden komen. Hij wil niets meer voelen sinds zijn zusje is overleden. De jongen ziet alles wat de mensen beneden doen, maar hij heeft er niets mee te maken. Of toch wel? Met veel bijzondere, kunstzinnige potloodtekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De jongen op het dak
Auteur
Aline Sax
Dessinateur
Sassafras De Bruyn
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
134 p. : ill.
ISBN
9789462914520 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op het dak van een gebouw zit een jongen. Hij wil niet meer naar beneden komen: hij is erg verdrietig vanwege het verlies van zijn zusje. Vanaf het dak houdt hij de mensen in de stad in de gaten. Zo is er een muzikant met een hond, een zakenman die elke dag op een bankje zit te wachten en een meisje dat steeds naar boven kijkt. Ieder van hen heeft zijn eigen verhaal. Kinderboekenschrijver Aline Sax schreef een literair verhaal. Het is misschien niet het meest toegankelijke verhaal, maar vooral de volwassen lezer zal de onderliggende boodschap er uit kunnen halen. Wat opvalt aan het boek is het mooie samenspel tussen tekst en illustraties. De Vlaamse illustratrice Sassafras De Bruyn heeft een opvallende, kunstzinnige tekenstijl. Haar schetsachtige illustraties sluiten dan ook goed aan op het verhaal. Er is sprake van een sterke vormgeving en een goede afwisseling van tekst en beeld. Een kunstzinnig, bijzonder mooi verzorgd boek. Vanaf ca. 10 jaar.

De jongen op het dak

De vrouw die elke dag haar hond uitlaat, de man op het bankje, het meisje op haar fiets, de mensen die zich om tien uur naar de bakker haasten, de chaotische achtuurmensen … Niemand ontsnapt aan de observerende ogen van de jongen op het dak. De jongen zit al een tijdje op het dak en is niet van plan om te verhuizen. Vanop zijn veilige hoogte observeert hij de kleine menselijke figuren en hun gedrag. Met de mensen zelf heeft hij geen contact. Tot er een meisje naar boven kijkt en hem opmerkt. Voor het eerst voelt hij opnieuw menselijke warmte. Iets wat hij lang niet had gevoeld. Of toch niet sinds zijn vader wegging en zijn moeder ongelukkig werd. Dat het meisje op straat hem met grote ogen aankijkt, maakt de jongen bang en nieuwsgierig. Voor het eerst, sinds de dood van zijn zusje, kijkt iemand hem opnieuw aan.Dat Aline Sax niet aan haar proefstuk toe is, bewijst ze in haar boekLire la suite

Suggestions