Daisy
Néerlandais

Op kamp in de tuin

Alja Verdonck (auteur), Eliane Defosse (narrateur)
Een eerste leesboekje waarin kleine zus Leen, net als haar oudere broer Jan, op kamp wil. Van hun ouders mogen ze kamperen in hun tuin. Als ze 's nachts iets horen, slaat de angst toe.
Sujet
Kamperen
Niveau de lecture
AVI 2, AVI M3
Titre
Op kamp in de tuin
Auteur
Alja Verdonck
Narrateur
Eliane Defosse  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2010
1 cd
Durée
0:16
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleine zus Leen wil, net als haar oudere broer Jan, op kamp. Van hun ouders mogen ze kamperen in hun tuin. Als ze 's nachts iets horen, slaat de angst toe. Vierde boekje over Leen en haar grote broer Jan*. Schools ogend eerste leesboekje met op het omslag een ietwat stijve illustratie van twee kinderen voor hun tent. De tekst en illustraties zijn evenwichtig verdeeld. De omlijnde ingekleurde potloodtekeningen (soms gedeeltelijk afgesneden) zijn overwegend paginagroot, afgewisseld met een halve pagina. Eenvoudig, rechtlijnig verhaal, opgebouwd uit korte zinnen met vlotte dialogen. De tekst is gezet in fladderzetsel met een duidelijk lettertype. Bruikbaar oefenmateriaal voor het aanvankelijk lezen in groep drie. AVI-M3, met voor dit niveau vrij veel tekst en enkele tweelettergrepige woorden (meestel samenstellingen als veldbed en speelgoed). Vanaf ca. 6 jaar.

Op kamp in de tuin

Jan is op kamp geweest, en ook kleine zus Leen wil dat wel. Dus zetten mama en papa een tent in de tuin. Alles wordt klaargezet en het grote avontuur kan beginnen. Leen vindt het allemaal wel erg spannend … tot het echt donker wordt. Ze ziet een schaduw in de tuin en wordt behoorlijk bang. Wat zou dat zijn? Broer Jan is nog heerlijk in dromenland. Leen is er toch niet gerust in en haar fanatsie slaat op hol. Misschien is het een draak? Of een echte grote, grijze wolf … Ze besluit om haar broer toch wakker te maken. Samen gaan ze op zoek. Dit vierde deel over Leen en haar grote broer kan gelezen worden door eerste lezers na zes maanden leesonderwijs (Avi 2). Dit herkenbare, eenvoudige verhaal is niet meteen hoogstaand maar zal omwille van het gekozen onderwerp heel wat eerste lezertjes aanspreken. De illustraties ogen erg schools en eerder stijf maar vullen de tekst prima aan.