Hollywood, 1959. Een privédetective onderzoekt de vermeende zelfmoord van acteur George 'Superman' Reeves
Sujet
Hollywood
Titre
Hollywoodland
Directeur
Allen Coulter
Compositeur
Marcelo Zarvos
Acteur
Adrien Brody Diane Lane Ben Affleck 1972- Bob Hoskins 1942-2014
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Miramax Home Entertainment, 2007 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
121 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans
EAN
8717418121716

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Speelfilmdebuut van Allan Coulter (The Sopranos, Sex and the city) met bekende namen: Ben Affleck, Adrien Brody, Diane Lane en Bob Hoskins. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen: in 1959 pleegde acteur George Reeves, vooral bekend door zijn rol in de tv-serie Superman, zelfmoord. De polite sloot de zaak al snel, maar verschillende mensen opperden de mogelijkheid van moord in plaats van zelfmoord. In de film wordt een tweederangs privédetective (Brody) ingehuurd door de moeder van Reeves om de zaak te onderzoeken. Hij doet verschillende ontdekkingen en blijkt ook zelf bij de zaak betrokken, maar het raadsel wordt niet opgelost. Stella Papamichael (BBC Movies, i) prijst de vertolkingen van Brody en Affleck en de karakters van de hoofdpersonen. Zij schrijft dat de film te weinig spanning kent, maar wel intrigerend is en de sfeer van Hollywood in de jaren vijftig goed weergeeft.

À propos de Allen Coulter

Allen Coulter est un réalisateur américain de série télévisée originaire du Texas. Il travaille à New York.

Filmographie

Cinéma

  • 2006 : Hollywoodland
  • 2010 : Remember Me

Télévision

  • 1989 : Monsters (2 épisodes : All in a Day's Work et The Face)
  • 1991 : Contretemps (Golden Years, 3 épisodes)
  • 1993 : X-Files (épisode L'Âme en peine)
  • 1996 : Millenium (3 épisodes : Attention chien méchant, Les Aliénés du diable et La Sirène)
  • 1998 : Sex and the City (9 épisodes)
  • 1999 : Les Soprano (12 épisodes)
  • 2001 : Six Feet Under (épisode Départs et rencontres)
  • 2005 : Rome (2 épisodes : Jeux …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions