Livre
Anglais

Crossed

Ally Condie (auteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
De Unie heeft Cassia’s geliefde Ky ontvoerd. Ze reist hem achterna naar de Buiten Provincies en beseft dat er een leven buiten de Unie bestaat. Maar kan ze overleven zonder de Autoriteiten? En welke rol speelt Xander, de jongen aan wie de Unie haar koppelde?
Titre
Crossed
Auteur
Ally Condie
Langue
Anglais
Éditeur
London: Razorbill, 2011 | Autres éditions
367 p.
ISBN
9780141333069 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Cassia breekt uit de totalitaire maatschappij waarin ze opgroeide, om ditmaal gehoor te geven aan haar intuïtie. Die vertelt haar dat ze bij het buitenbeentje Ky hoort, in plaats van bij wonderboy Xander, lievelingetje van de Unie. Cassia doet alles om Ky te vinden, en gaandeweg ontdekt ze dat niet slechts een enkeling in opstand komt tegen het keurslijf van The Society, maar dat er een georganiseerd Verzet bestaat. Zal ze zich aansluiten, en wat vindt Ky daarvan? Tweede deel van de trilogie 'Matched'*, dat een lange queeste beschrijft door canyonachtig landschap (vergelijkbaar met dat van Utah, waar de schrijfster woont). Het perspectief wisselt tussen Cassia en Ky. Een groot respect voor kunst en creativiteit komt naar voren, maar misschien nog wel het meest voor het individu, boven de massa. De auteur citeert werk van Dylan Thomas, Tennyson en de schilder Thomas Moran. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Ally Condie

Ally Condie, née Allyson Braithwaite Condie le 2 novembre 1978 à Cedar City en Utah, est une écrivaine américaine de romans destinés à la jeunesse.

Biographie

Née dans le sud de l'Utah, Allyson Condie a enseigné l'anglais dans des lycées de cet État et celui de New York. Elle est ensuite devenue auteur à plein temps. Elle vit à proximité de Salt Lake City avec son mari et ses quatre enfants. Ally Condie aime donc lire et écrire, mais aussi courir et écouter son mari jouer de la guitare.

Promise (Matched) a fait partie des meilleures ventes de livres pour enfants en 2012.

Œuvres

Série Yearbook

  1. En lire plus sur Wikipedia