Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Reached

Ally Condie (auteur), Lydia Meeder (traducteur)
Er staat een opstand tegen het regime op uitbreken. Cassia, Ky en Xander moeten kiezen tussen het algemene belang, hun vriendschap en hun eigen gevoelens. Derde deel van een trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Reached
Auteur
Ally Condie
Traducteur
Lydia Meeder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Reached
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2014
396 p.
ISBN
9789047705604 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een waar epos met in de hoofdrol drie adolescenten, Cassia, Ky en Xander, afkomstig uit het fictieve Oria. Toen een onderdrukkend regime, The Society, het nog volledig voor het zeggen had, leek het erop dat Cassia en jeugdvriend Xander voor elkaar bestemd waren als partners voor het leven. Het noodlot echter bracht Ky in hun midden, tussen hen in staand, met ingrijpende gevolgen. Argwaan ontstond, de noodzaak tot uitbraak, maar ook hoop op beter leven, waarin mensen weer creatief en autonoom zouden mogen zijn, in plaats van een speelbal in handen van de machthebber. In dit derde deel van de trilogie 'Matched'* lijkt een georganiseerde opstand onvermijdelijk. Hoe doorstaan de drie hoofdpersonen dat en hoe houd je 'schone handen' bij zo'n operatie? In dit derde deel is veel aandacht voor het in bedwang houden van een virus; beproefd sciencefiction-element waar de lezer wel een zekere interesse voor moet kunnen opbrengen. De schrijfster/kunstpromotor is een meester in het creëren van int…Lire la suite

Reached

In het begin van dit derde deel van de Matched-trilogie zijn de drie hoofdpersonages, Cassia, Xander en Ky, van elkaar gescheiden zonder dat ze ook maar enig contact met elkaar hebben. Elk van hen gaat op zijn eigen manier om met de Opstand. Om beurt vertellen ze hun verhaal waarin de onzekerheid over de anderen en hun twijfels over de snel veranderende situatie sterk naar voor komen. Terwijl Xander volledig voor de Opstand gaat, heerst er bij Ky vooral twijfel. De ziekte die gebruikt wordt om de Opstand te laten doorbreken verspreidt zich snel en wordt geleidelijk onbeheersbaar. Er dient dringend een remedie gezocht te worden en daarvoor worden Cassia, Xander en Ky opnieuw samengebracht. Ky wordt ook ernstig ziek en dit verhoogt de druk om een remedie te vinden nog meer. Heel sterk derde deel van een boeiende reeks. Terwijl het tweede deel soms wat langdradig en weinig verrassend was, start dit boek onmiddellijk met volle actie. Het feit dat het verhaal geschreven wordt vanuit het…Lire la suite

À propos de Ally Condie

Ally Condie, née Allyson Braithwaite Condie le 2 novembre 1978 à Cedar City en Utah, est une écrivaine américaine de romans destinés à la jeunesse.

Biographie

Née dans le sud de l'Utah, Allyson Condie a enseigné l'anglais dans des lycées de cet État et celui de New York. Elle est ensuite devenue auteur à plein temps. Elle vit à proximité de Salt Lake City avec son mari et ses quatre enfants. Ally Condie aime donc lire et écrire, mais aussi courir et écouter son mari jouer de la guitare.

Promise (Matched) a fait partie des meilleures ventes de livres pour enfants en 2012.

Œuvres

Série Yearbook

  1. En lire plus sur Wikipedia