Livre
Anglais

Hero at the fall

Alwyn Hamilton (auteur)

Hero at the fall

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Als rebellenprins Ahmed samen met enkele andere rebellen gevangengenomen is, neemt Amani (ik-figuur) de leiding van de rebellenbeweging op zich. Zal het hen lukken om hun de rebellen te bevrijden en Ahmed op de troon te krijgen? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Hero at the fall
Auteur
Alwyn Hamilton
Langue
Anglais
Éditeur
London: Faber & Faber, 2018
506 p.
ISBN
9780571325436 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als rebellenprins Ahmed samen met enkele andere rebellen gevangengenomen is door de Sultan, ziet Amani (ik-figuur) zich genoodzaakt om de leiding van de rebellenbeweging op zich te nemen. Ze ontvoeren prinses Leyla die een muur van vuur rond de stad heeft opgericht. Onder druk vertelt ze hen, dat hun vrienden zich buiten de stad bevinden. De overgebleven rebellen weten de stad te ontvluchten en beginnen een tocht om hun vrienden te bevrijden. Slotdeel van een boeiende trilogie*, die speelt in de wereld van Duizend-en-een-nacht, met woestijnen, djinns en Sultans. Ook dit deel leest zo prettig, dat je het verhaal door vliegt. Anders dan veel andere YA-fantasy, beperkt het verhaal zich grotendeels tot één hoofdpersoon. Er zijn weliswaar vele andere personages en wezens, maar ze zijn enkel opgevoerd in hun contacten met Amani. De spanning is zo goed opgebouwd, met verrassende plotwendingen en originele vondsten, dat het moeilijk is om te stoppen met lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Alwyn Hamilton

Alwyn Hamilton est une romancière canadienne. Elle est connue pour son livre Rebelle du désert.

Biographie

Alwyn Hamilton est née à Toronto et a vécu entre le Canada et l'Europe jusqu'à ce qu'elle ait trois ans, quand sa famille s'est installée à Beaune, en France. Par la suite, elle a déménagé en Angleterre et a étudié l'histoire de l'art au King's College de l'université de Cambridge et a été diplômée en 2009. Elle vit désormais à Londres.

Œuvres

Rebelle du désert est le premier roman écrit par Hamilton, elle a rédigé deux autres suites qui en font une trilogie. Son œuvre est destiné aux jeunes adultes et appartient également au genre fantastique. Dans Rebelle du désert, Amani fuit sa ville natale, Dustwalk, et voyage à travers un monde magique pour rejoindre la ville fictive de Miraji afin d'échapper au…En lire plus sur Wikipedia