Livre
Néerlandais

Echo

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Daire moet de Onderwereld beschermen tegen de tovenaarsfamilie Richter, maar dan wordt ze verliefd op een van hen, Dace. De goedhartige Dace is de tegenpool van zijn kwaadaardige tweelingbroer Cade. Samen met Daire maakt Dace zich op voor de strijd, maar dan slaat het noodlot toe.
Titre
Echo
Auteur
Alyson Noël
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Echo
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
334 p.
ISBN
9789021807645 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Aan het einde van Echo, de tweede roman in de reeks 'Soul seekers', krijgen we een fragment uit het kortverhaal 'Daire ontmoet Ever'. Hierin komt Soul Seeker Daire het hoofdpersonage uit Alyson Noëls eerdere reeks 'De onsterfelijken' tegen. De twee meisjes hebben erg veel met elkaar gemeen. Zo zetten ze beiden steeds hun eigen zin door, zonder waarschuwingen van anderen in acht te nemen. Hierdoor werken ze zich steeds dieper in de problemen. Hun koppige natuur is in beide reeksen een van de belangrijkste elementen in het verhaal. De twee series hebben overigens meerdere raakpunten. Net als in 'De onsterfelijken' staan in 'Soul Seekers' personages centraal die beschikken over bovennatuurlijke krachten. Ook hier lezen we over een voorbestemde liefde die gedwarsboomd wordt door een boosaardig karakter en daardoor uitzichtloos lijkt. Nog een overeenkomst is de aanwezigheid van een plek waar de geliefden zich extra verbonden voelen met elkaar, maar die steeds ingrijpender aangetast …Lire la suite
De auteur, bekend van de zesdelige serie 'De onsterfelijken', kwam in 2012 met een nieuwe serie, 'Soul Seekers'. In het eerste deel, 'Bestemming'*, blijkt de 16-jarige Daire (ik-figuur) een Zoeker te zijn: een reiziger in de wereld tussen leven en dood. In dit tweede, niet los te lezen deel moet zij de Onderwereld beschermen tegen de familie Richter, waarvan ook haar grote liefde Dace deel uitmaakt. Hij beseft eerder dan Daire dat hun relatie geen toekomst heeft, omdat zijn kwaadaardige tweelingbroer Cade daarvan in negatieve zin profiteert. Ze zien maar één oplossing en dat is Cade doden. Opnieuw een verhaal vol romantiek, spanning en mysterie. Daire wordt gevolgd tijdens de zoektocht naar zichzelf; door de confrontatie met vreemde wezens leert ze zichzelf beter kennen. De overige personages zijn veel minder uitgewerkt. In het slot wordt toegewerkt naar een vervolg. Een combinatie van horror, romantiek en bovennatuurlijke elementen. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Alyson Noël

CC BY 3.0 - Image by Axel Hindemith

Alyson Noël, née le 3 décembre 1965 à Laguna Beach en Californie, est une écrivaine américaine. Elle est l'auteur de la saga littéraire Éternels.

Biographie

Alyson Noël a grandi dans le comté californien d'Orange, où elle a fréquenté l'école élémentaire Richard Nixon pendant deux ans. Elle a vécu sur l'île grecque de Myconos à la sortie du lycée, puis a déménagé à New York dans le quartier de Manhattan pour exercer le métier d'hôtesse de l'air chez Delta Air Lines, une grande compagnie aérienne. Elle vit aujourd'hui à Laguna Beach, en Californie. Elle a exercé différentes professions avant de se consacrer à la littérature : babysitter, vendeuse dans un grand magasin, responsable administratif, bijoutière, peintre sur t-shirts, hôtesse d'accueil... Elle passe la plupart de son temps libre à voyager pour s'évader de son cadre de vie ur…En lire plus sur Wikipedia