Livre
Néerlandais

Tien jaar gevangen : de ontvoering van twee jonge vrouwen in Cleveland : een schokkend en waargebeurd verhaal

Amanda Berry (auteur), Gina Dejesus (auteur), Mary Jordan (collaborateur)

Tien jaar gevangen : de ontvoering van twee jonge vrouwen in Cleveland : een schokkend en waargebeurd verhaal

Genre:
Autobiografisch verhaal van twee van de drie vrouwen die jarenlang door hun ontvoerder werden vastgehouden en misbruikt.
Sujet
Ontvoeringen
Titre
Tien jaar gevangen : de ontvoering van twee jonge vrouwen in Cleveland : een schokkend en waargebeurd verhaal
Auteur
Amanda Berry Gina Dejesus
Collaborateur
Mary Jordan Kevin Sullivan
Traducteur
Hanneke Bos Marian Van der Ster
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hope : a memoir of survival in Cleveland
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
368 p., [16] p. pl.
ISBN
9789024568567 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 2013 was er in het Amerikaanse Cleveland groot nieuws: drie vrouwen die al ongeveer tien jaar vermist werden, waren ontsnapt aan Ariel Castro, de man die hen al die jaren in zijn huis gevangen had gehouden. Dit boek vertelt het verhaal van de verschrikkingen van twee van die drie, aangevuld met een verslag van de gebeurtenissen en de zoektocht van buiten. Jarenlang waren ze met kettingen vastgeketend, half uitgehongerd, werden ze dagelijks meerdere malen verkracht en constant bedreigd. Amanda Berry kreeg een dochtertje van haar belager. Het is een verbijsterend en schokkend verhaal, dat daarnaast blijft boeien door de wijze van vertellen: het perspectief wisselt voortdurend tussen dat van Amanda Berry (dagboekaantekeningen) en dat van Gina. De derde vrouw wil haar eigen verhaal vertellen. Hun ontvoerder komt naar voren als een narcistische, gewelddadige man, die al lang veroordeeld had moeten worden voor het grove geweld dat hij tegen zijn eigen vrouw gebruikte. Eenmaal veroordeeld…Lire la suite

À propos de Amanda Berry

CC BY-SA 3.0 - Image by THD3

L’affaire des séquestrées de Cleveland concerne l'enlèvement et la séquestration, durant une décennie, de trois jeunes Américaines. Elles ont été retrouvées vivantes le 6 mai 2013 dans une maison de Cleveland, dans l'Ohio, aux États-Unis. Arrêté puis condamné à une peine de prison à perpétuité, leur tortionnaire est retrouvé mort pendu dans sa cellule d'une prison de l'Ohio, le 3 septembre 2013.

Enlèvements

D'août 2002 à avril 2004, trois jeunes femmes sont kidnappées, l'une après l'autre, dans un quartier de Cleveland (Ohio), aux États-Unis,.

Michelle Knight

Michelle Knight est aperçue pour la dernière fois lorsqu'e…En lire plus sur Wikipedia