DVD
Anglais
De vijftienjarige Cher is rijk en populair en zeer tevreden met zichzelf
Titre
Clueless / written and dir. by Amy Heckerling
Directeur
Amy Heckerling
Compositeur
David Kitay
Acteur
Alicia Silverstone
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount Home Entertainment, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1995
Durée
93 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Tsjechisch, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Kroatisch, Deens, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Spaans, Zweeds, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
8714865555330

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 26 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Amerikaanse tienerkomedie van regisseuse Amy Heckerling (Look who's talking). Heckerling maakte een zeer vrije bewerking van de bekende roman Emma (uit 1816) van Jane Austen. Hoofdpersoon in de film is de vijftienjarige Cher (gespeeld door Alicia Silverstone). Ze is rijk, het populairste meisje van Beverly Hills Highschool en zeer tevreden met zichzelf. Ze regelt graag het leven van haar familie, leraren en klasgenoten, maar raakt in de problemen als ze zelf verliefd wordt. Antoinette Polak (NRC) schrijft: 'Zelden werd een literair personage met zoveel succes overgeheveld naar een andere tijd en plaats, in dit geval Beverly Hills, waar het net als in Austen's milieu, om geld, liefde, klassebewustzijn en de daarmee gepaard gaande levensstijl gaat.' Polak vindt dat Silverstone de rol van Cher 'verrukkelijk vertolkt' en concludeert: 'Dat we ons lange tijd niet zo geamuseerd hebben met niets zal voldoende aanbeveling zijn.' In de overige rollen spelen o.a. Wallace Shawn, Justin Walke…Lire la suite

À propos de Amy Heckerling

Amy Heckerling est une réalisatrice, scénariste, productrice et actrice américaine née le 7 mai 1954 dans le Bronx dans l'État de New York aux États-Unis.

Biographie

Filmographie

comme réalisatrice

  • 1982 : Ça chauffe au lycée Ridgemont (Fast Times at Ridgemont High)
  • 1984 : Johnny le dangereux (Johnny Dangerously)
  • 1985 : Bonjour les vacances 2 (European Vacation)
  • 1986 : Fast Times (série télévisée)
  • 1989 : Allô maman, ici bébé ! (Look Who's Talking)
  • 1990 : Allô maman, c'est encore moi (Look Who's Talking Too)
  • 1995 : Clueless
  • 1996 : Clueless (série télévisé…En lire plus sur Wikipedia