In Stockholm probeert commissaris Evert Grens verband te vinden tussen ruim veertig verslaafde Roemeense straatkinderen die zijn gedumpt en een verminkt lijk dat in de kelder van een ziekenhuis is gevonden.
Titre
Het meisje onder de straat
Auteur
Anders Roslund 1961- Börge Hellström
Traducteur
Tineke Jorissen-Wedzinga
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Flickan under gatan
Édition
4
Éditeur
Breda: De Geus, 2011 | Autres éditions
348 p.
ISBN
9789044518528 (paperback) 9789044520651 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vroeg in de ochtend verlaat Evert Grens - de Stockholmse commissaris is inderdaad weer van dienst in de vierde thriller van het Zweedse schrijversduo - zijn bureau, waarop al 32 dikke dossiers van lopende, niet-afgehandelde zaken liggen. Meer dan veertig graatmagere, verslaafde Roemeense straatkinderen zijn in de stad gedumpt. Nog voor de dag echt begint, dient zich een tweede zaak aan: een verminkt lijk in de kelder van een ziekenhuis. Grens en zijn medewerkers Sven Sundkvist en Mariana Hermansson hebben de daaropvolgende 53 uren hun handen meer dan vol. Levensechte dialogen leggen de psyche van de personages mede bloot; bloedstollende scènes beschrijven het leven in de onderbuik van Stockholm en maken dit verhaal tot een meeslepende pageturner. In een speciale opbouw zijn de twee parallelle verhalen met elkaar verweven in een soort ‘spel’ met de tijd, wat wordt gereflecteerd in de titels van de hoofdstukken. De documentaire inslag en het centrale thema - een vlijmscherpe aanklacht t…Lire la suite

À propos de Anders Roslund

Roslund et Hellström est un duo d'écrivains suédois composé d'Anders Roslund, né en 1961, et de Börge Hellström, né en 1957.

Biographie

Anders Roslund est le créateur et ancien directeur de Kulturnyheterna, émission diffusée à la télévision suédoise. Pendant de nombreuses années, il a été journaliste, couvrant principalement les histoires à caractère criminel et social, puis chef d'antenne de Rapport et Aktuellt, les deux principales émissions d'informations à la télévision suédoise.

Ancien détenu, Börge Hellström est quant à lui l’un des membres fondateurs de KRIS ( Kriminellas Revansch i Samhället), un organisme de prévention du crime. Il œuvre auprès de jeunes contrevenants et de toxicomanes pour faciliter leur réadaptation.

Le duo s'est d'abord fait connaître avec le roman policier La Bête (titre original suédois Odjuret) paru en 2004.

<…En lire plus sur Wikipedia