Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De familie Boef en het lollycomplot

Anders Sparring (auteur), Per Gustavsson (dessinateur), Sophie Kuiper (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Tuur is de enige van de familie Boef die niet van stelen houdt. Als Tuur bijna jarig is, besluit de familie Boef een reuzenlollly voor hem te stelen. Maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De familie Boef en het lollycomplot
Auteur
Anders Sparring
Dessinateur
Per Gustavsson
Traducteur
Sophie Kuiper
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2018
62 p. : ill.
ISBN
9789461318114 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De familie Boef doet haar naam eer aan: papa Bo, mama Fia en dochter Neeltje (afkorting van Crimineeltje) zijn meesterdieven en leven een echt boevenleven. Alleen zoon Tuur houdt niet van stelen. Als Tuur bijna jarig is, besluit de familie Boef een reuzenlollly voor hem te pikken. Maar wanneer ze met behulp van papa’s koevoet een gang naar de snoepwinkel hebben gegraven, blijkt de lolly niet meer in de etalage te staan. Buurman A. Gent heeft hem gekocht, en die bewaakt hem met zijn leven. Ten einde raad besluit mama zelfs oma’s geld uit de tuin op te graven, want hoe komen ze anders aan een cadeau? Een met vaart geschreven verhaal, verteld in korte hoofdstukjes met een fijne dosis humor en spanning. Allerlei herkenbare boevenstreken passeren de revue. Het verhaal bevat veel vrolijke en speelse kleurenillustraties, die de tekst ondersteunen en verrijken. De taalgrapjes zijn met zorg vertaald. Verzorgde uitgave. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

De familie Boef en het lollycomplot

Het zal je maar gebeuren: geboren worden in een boevengezin. Tuur heeft deze bedenkelijke eer gekregen. Tuurs ouders en zus zijn onvervalste, maar eerder stuntelige boeven. Tuur zelf heeft het heel wat moeilijker om dief te zijn. Hij kiest liever voor de eerlijke aanpak. Tot groot verdriet van zijn familie is Tuur dan ook nog eens goed bevriend met A. gent, inderdaad ... de politieman die naast hen woont. Tuur is jarig en zou graag voor zijn verjaardag een mega pepermuntlolly krijgen. Aangezien 'kopen' niet in het woordenboek van de familie Boef staat, wordt er een plan beraamd om de lolly te stelen. Alle moeite lijkt voor niets, want de lolly is verdwenen. De familie 'steelt' dan maar andere cadeautjes. Gelukkig is er A. gent die zijn vriend toch nog het gehoopte cadeau kan geven.In dit verhaal voor jonge lezertjes wisselen humor en spanning elkaar af. De verhaallijn is zeer eenvoudig gehouden en de illustraties vullen de tekst goed aan. Ze geven de sfeer prima …Lire la suite