Noem me bij jouw naam

André Aciman (auteur)
Als een 17-jarige Italiaanse jongen verliefd wordt op een zeven jaar oudere Amerikaanse wetenschapper die bij zijn ouders een studiezomer doorbrengt, raakt hij erg in verwarring.
Titre
Noem me bij jouw naam
Auteur
André Aciman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Call me by your name
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
09:26
Éditeur original
Anthos
Note
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a413913

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Andé Aciman (1951, Alexandrië, Egypte) is een vooraanstaand Amerikaans literatuurwetenschapper (o.a. Proustkenner). Eerder (2003) verscheen een bundel essays van hem: 'Valse papieren'. De roman 'Noem me bij jouw naam' (2007) is een intens liefdesverhaal. Een 17-jarige Italiaanse puber wordt verliefd op een zeven jaar oudere Amerikaanse wetenschapper die bij de ouders van de jongen een studiezomer mag doorbrengen. Aciman beschrijft op een intense en zeer subtiele wijze de aantrekking en de afstoting, het hevige verlangen en het verdriet, de onbereikbaarheid en de vervulling, de roes en de eenzaamheid. Dit alles minutieus analyserend en subliem verteld. Dit boek laat de lezer niet gauw los, ook na lezing blijft het doorzinderen, mede omdat de auteur impliciet vragen oproept waar de lezer iets mee moet. De vertaling van het boek is zo soepel dat je vergeet dat het een vertaling is. Een prachtige en onvergetelijke roman. Vrij kleine druk.

À propos de André Aciman

André Aciman, né le 2 janvier 1951 à Alexandrie, en Égypte, est un écrivain américain, d'origine italo-egypto-turque.

Biographie

André Aciman naît le 2 janvier 1951 à Alexandrie, en Égypte, où ses aïeux juifs séfarades se sont installés en 1905 en provenance de Turquie. Il passe son enfance dans un foyer où l'on parle principalement le français, mais également l'italien, le grec, le ladino et l'arabe. En 1965, ses parents, propriétaires d'une usine de tricot, sont expulsés par le gouvernement égyptien et il les suit en Italie, puis, en 1969, à New York.

Il fait ses études supérieures au Lehman College de l'université de la ville de New York, où il obtient un baccalauréat en littérature anglaise et en littérature comparée, puis s'inscrit…En lire plus sur Wikipedia