Livre
Néerlandais

De bus naar Hawaii

André Sollie (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Tine is klein en wil graag groot zijn; Guus is groot en wil graag naar Hawaii. Als allebei hun wensen uitkomen, zijn ze niet gelukkig. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De bus naar Hawaii
Auteur
André Sollie
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
9789045100593 (hardback)
Placing suggestion
Verliefd zijn (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'De bus naar Hawaii', Ingrid Godon & André Sollie

Net zoals in het veelvuldig bekroonde 'Wachten op matroos' (Boekenpauw, Boekenwelp en Gouden Griffel) zijn ook hier weer tekeningen en scenario van Ingrid Godon, maar de woorden van André Sollie. Het resultaat is weer een literair sterk en met zorg geïllustreerd prentenboek over de liefde en verlangens van kleine Tine, die graag bij de schakelaar zou kunnen of stof afnemen, en van grote Guus die winterziek is en naar Hawaii wil. Maar ze ondervinden uiteindelijk dat ze enkel maar elkaar willen. Ook al is Tine groot geworden én zijn ze beiden (met de bus!) op Hawaii beland. Nog meer dan in 'Wachten op matroos' kunnen zowel jonge als oudere lezers zich vinden in dit heerlijke boek. (+6)

Uitg. Querido, 32 blz., 12.50 euro.


Ingrid Godon schrijft én illustreert jeugdboek

De Lierse illustratrice Ingrid Godon is helemaal niet aan haar proefstuk toe. Ze illustreert niet alleen jeugdboeken, recent rolde ook haar tweede eigen boek van de persen. Ze schreef zelf het verhaal en ook haar tekeningen sieren dit jongerenboek. ,,De bus naar Hawaii'' kan misschien ,,Wachten op matroos'' achterna. Met dat boek won ze de Boekenpauw in Vlaanderen en de Gouden Griffel in Nederland.

,,Toen ik het eerste boek schreef, sluimerde al het verhaal van dit boek. Ik moet de ideeën een tijd laten rijpen om dan tot mijn verhaal te komen. Ik schrijf het uit maar zoals bij het eerste boek is het André Sollie die voor de woorden zorgt. De vorige keer ging dat goed en dat zal dus nu ook wel zijn.'', zegt Ingrid.
,,Ik kreeg een beeld van een erg grote man en een erg klein vrouwtje die mekaar graag zien en samen gelukkig leven. Hij zorgt voor het huishouden terwijl zij te klein is om dat te doen. Hij doet het veel liefde. Maar elk jaar als het winter wordt, maakt de man plannen om naar Hawai te gaan. Hij heeft bloemenhemden maar hij geraakt er nooit.Het blijft een droom. Zij echter wil graag voor hem zorgen, het lukt echter niet tot ze een absurde droom krijgt.''

Het boek met haar illustraties wordt ook in het Frans en het Duits uitgegeven door Querido en is in de boekhandel te verkrijgen.

Het concert

Op hetzelfde ogenblik verschijnt het jeugdboek ,,het c…Lire la suite

Tine is heel klein en wil graag groot zijn. Guus is groot maar die wil graag naar Hawaï. Ze houden veel van elkaar. Op een nacht wordt Tine groot en Guus klein: dat is niet wat ze wilde. Dan is Guus zoek. Tine reist naar Hawaï en vindt Guus terug in haar koffer. Groot is hun geluk. Het liggend formaat boek is voorzien van een roze/groenige illustraties in gemengde techniek van collage, stempelwerk en dikgecontourde krijttekeningen. Deze techniek is ook in het boek te vinden. De binnenflap en titelblad zijn vrolijk geïllustreerd in mint/oranje. De tekst is ondergeschikt aan de illustraties. De zinnen zijn kort en in eenvoudige bewoordingen, zelfs hier en daar diepzinnig. Het verhaal is fantasierijk. Hoofdmotto is: liefde tussen mensen is belangrijker dan andere wensen. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de André Sollie

André Sollie, né le 7 juillet 1947 à Malines (Belgique), est un auteur et illustrateur belge d'expression flamande. Il est auteur de livres et de recueils de poésie pour enfants et jeunes.

Biographie

En 2001 paraît l'album (nl) Wachten op matroos, sur des illustrations de Ingrid Godon. Il obtient plusieurs prix en Belgique et aux Pays-Bas, dont le prix Vlag en Wimple, le Gouden Griffel, le Boekenpauw (nl), et le Boekenwelp. L'ouvrage paraît en français aux éditions Être en 2003, co-traduit par son créateur Christian Bruel, sous le titre Attendre un matelot.

Les mêmes éditions françaises publient leur ouvrage suivant De bus naar Hawaii sous le …En lire plus sur Wikipedia